torsdag 8 juli 2021

Hett i hyllan #308

 
Ävrnm om jag redan haft mycket att göra den här veckan så börjar jag ändå komma ikapp med de  återkommande inläggen på bloggen. Eftersom det är torsdag idag så är det Monikas Hett i hyllan som är först ut. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

-------------------------

Ett bokreafynd igen

De utvalda av Steve Sem-Sandberg
Från förlagets sida
"På kliniken Spiegelgrund, en del av det stora sjukhuskomplexet Steinhof i Wien, placerades mellan 1940 och 1945 sådana barn som de nazistiska myndigheterna stämplade som överflödiga: föräldralösa, socialt missanpassade eller ”rasmässigt degenererade”. Svaga och svårt sjuka barn blev avlivade. I sin roman om detta mikrokosmos i det nazistiska Europa, följer Steve Sem-Sandberg framför allt två personer, en av de intagna, Adrian Ziegler, och en av de ansvariga sköterskorna på kliniken, Anna Katschenka, var och en ohjälpligt deformerad av omständigheterna. De utvalda är ett nytt kapitel i Steve Sem-Sandbergs pågående roman om Europa under andra världskriget. Om döden för de fattiga i Lódź var regeln, blev överlevandet för de som räddades från Spiegelgrund ett livslångt undantagstillstånd."
--------------------Den här boken köpte vi på bokrean 2016 och maken har nog redan läst den så då flyttade den in i min bokhylla och är än så länge oläst. Jag hade läst en annan bok av den här författaren tidigare och det var nog det som gjorde att jag ville ha den här och maken ville nog också ha den eftersom han är intresserad av 2:a världskriget. I vilket fall som helst så hr den blivit kvar som oläst troligtvis pga den vanliga orsaken, dvs tidsbrist.


4 kommentarer:

 1. Så hemskt, knappt man vill läsa.

  SvaraRadera
 2. Den har jag inte läst, men väl annat av honom.

  SvaraRadera
 3. Den här har jag faktiskt haft hemma bland mina olästa men gallrat ut. Sen jag såg "Liv Strömquist tänker på dig" tror jag inte heller att jag skulle kunna läsa honom seriöst. :)

  SvaraRadera
 4. De fattiga i Lodz har jag läst men inte denna. Antagligen är den bra men jag befarar att den kan vara lite påfrestande att läsa med tanke på ämnet.

  SvaraRadera