söndag 6 november 2016

En smakebit på søndag - Spionen

Det blev precis som jag misstänkte, jag hann knappt läsa nånting under lördagen. Dagen bara försvann och det var redan mörkt när vi kom hem. Sen var det dags för middag och därefter min vanliga "vila" på soffan, slötittandes på TV, så det blev inte av att ens öppna en bok. Jag får försöka ta igen det under natten och under söndagen. Men först är det dags för En smakebit på søndag som anordnas av Flukten fra virkeligheten. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

-------------------------

Min smakbit kommer från boken som jag precis har läst klart. Smakbiten kommer från sidan 48 i Spionen av Paulo Coelho. (OBS! Titeln är länkad till förlagets sida och där finna mer info om boken.)
"Jag bad inte om att bli lycklig; jag bad bara om att inte behöva känna mig så olycklig och förkrossad. Om jag hade haft lite mera tålamod, kanske jag hade flyttat till Paris under andra omständigheter...
Men jag stod inte ut med beskyllningarna från min nya styvmor, mannen och barnet som skrek hela tiden och den lilla orten med sina provinsiella invånare som var så fördomsfulla, fastän jag var en gift och respektabel kvinna nu."


15 kommentarer:

 1. Jag har inte läst något alls av Paulo Coelho. Ibland känner jag mig lite nyfiken på honom, men det brukar gå över :)

  SvaraRadera
 2. Hann inte heller läsa något igår, får försöka ta igen det idag :) Har läst några böcker av Coelho, men nu var det länge sedan sist. Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 3. Fin smakebit. Jeg har ikke lest denne boka av Coelho . God søndag!

  SvaraRadera
 4. Jag har aldrig läst Coelho... det är så lustigt med honom tycker jag, antingen älskar folk honom eller så tycker de att han är förskräcklig. Som vanligt vill jag gärna skapa min egen uppfattning, men då får jag ju komma mig för och läsa! :) Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 5. Tack för smakebiten, funderar på om jag läst något av honom.

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten! Har inte läst något av den författaren.

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten. Den här är jag otroligt sugen på att läsa.

  SvaraRadera
 8. En ny Coelho - det hade jag missat. Tror att jag läste mig mätt på hans författarskap ett tag ...
  Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Jag har läst en halv bok av Coelho, den var inte riktigt i min smak, men kanske skulle testa med någon annan bok någon gång. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten. Har läst en bok av honom men var inte så förtjust i den så jag har inte försökt läsa någon mer.

  SvaraRadera
 11. Har bara läst hans Alkemisten, och tyckte väl att den var okej, men inte riktigt min typ av bok. Gillar ditt utdrag dock :)

  SvaraRadera
 12. Tack för smakbiten. Den ska jag absolut ta och läsa.

  SvaraRadera
 13. Har läst det mesta av Coelho, men inte denna. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera