söndag 27 november 2016

En smakebit på søndag - Tillbaka till Berlin

På lördagen åkte maken och brorsan in till Uppsala för att shoppa och kors i taget, de hade faktiskt varit inne och köpt kläder! I vanliga fall måste man tvinga (i alla fall maken) att gå in i en klädaffär t o m när han absolut måste köpa något. Så på eftermiddagen blev det modevisning här hemma och herrarna hade faktiskt köpt riktigt snygga kläder - jag var rejält imponerad! Kanske är det så här jag får göra hädanefter för att få dem att köpa något nytt.
Än så länge har vi inga planer för söndagen, men det finns ju alltid något att göra hemma så sysslolösa lär vi inte bli.

Nu är det i alla fall dags att delta i En smakebit på søndag som anordnas av Flukten fra virkeligheten. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

-----------------

Jag har bara några sidor kvar i boken som jag läser nu, så jag tar min smakbit från boken som jag ska börja med sedan. Smakbiten kommer alltså från sid 27 i Tillbaka till Berlin av Emanuel Litvinoff (Titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)

" Gränsen dök upp så plötsligt att han inte märkte den förrän en tysk polis kom in i kupén och bad om passen. Han trevade sömnigt i fickan efter plånboken. Sedan blev han medveten om polisens hårda, grå, forskande ögon som gav honom en professionell granskning under den regnskyddade mösskärmen. Hans egen utstuderade likgiltighet brast omedelbart. Jaså, de ser fortfarande på en jude på det sättet, tänkte han i ett plötsligt utbrott av hat."


18 kommentarer:

 1. Verkar vara en riktigt intressant roman.

  SvaraRadera
 2. Känner inte till den här boken, men den låter intressant på smakbiten i alla fall :)

  SvaraRadera
 3. Stark smakebit! Blir intresserad av boken också!

  SvaraRadera
 4. Det låter spännande. Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 5. hihi! känner igen det där med make och klädshopping. konstigt att det ska vara så svårt. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 6. En smakebit som gjør meg nysgjerrig på boka.

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten. Den gjorde mig nyfiken på boken.

  SvaraRadera
 8. Jeg tror det er en veldig god ide å sende menn avgårde for å handle klær alene. Det ser hvertfall ut som min mann klarer det greit selv :-) Men så er det jo så at det betyr "litt" for meg hva han har på, og da har jeg lyst til å være med :-D Som regel drar han helt alene, og så blir han med meg for å gi meg moralsk støtte når jeg skal kjøpe klær til meg selv :-) Ha en riktig fin første søndag i advent!

  SvaraRadera
 9. Spännande smakbit, blir nyfiken. Tack för den!

  SvaraRadera
 10. Låter spännande :) Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. Det där låter intressant. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 12. Usch då. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 13. Tack för smakbiten! Kände inte till denna tidigare, verkar spännande.

  SvaraRadera
 14. Tack för smakbiten, låter som en bra bok.

  SvaraRadera
 15. Intressant och gör mig nyfiken.
  Tack för smakbiten !

  SvaraRadera