fredag 10 februari 2017

Bokbloggsjerka 10-13 februari


Som det ser ut så kommer jag att få fullt upp idag. Jag blev faktiskt nästan svettig i morse när jag tänkte igenom allt som ska göras idag. Som tur är så innefattar dagens att göra-lista också en del bloggande så får jag undan lite. Men först får det bli Annikas Bokbloggsjerka. Idag frågar hon

Vilka bokliga saker (förutom böcker) kan du inte leva utan (exempelvis örhängen här och här)?

------------

Jag är till själ och hjärta en samlare och brukar komma igång ganska lätt med att börja plocka ihop en hel massa prylar som hänger ihop med det jag är intresserad av. Men när det gäller bokliga prylar har jag faktiskt för en gångs skull lyckats hålla mig lite grann på mattan. Hittills har det bara blivit ett måste, och det är bokmärken (och fördelen med att samla på bokmärken är ju att de inte tar så stor plats). Jag kan helt enkelt inte vara utan mina bokmärken och när vi åker nånstans, t ex som Nordiska muséet förra helgen, så är det bokmärken jag letar efter. Det absolut roligaste är när man hittar något lite ovanligt och som tur är så verkar det finnas fler "bokmärkesgalningar" därute så man kan ibland hitta väldigt roliga och annorlunda bokmärken på t ex Tradera.


Lite exempel på vad jag hittills lyckats samla på mig.

 

 

 

 


När vi var till Nordiska Muséet så letade jag såklart efter bokmärken i deras butik och hade hoppats på att de skulle ha något kul och lite annorluna - speciellt som de precis då hade en utställning om samer, men tyvärr hade de bara ett par tråkiga pappersbokmärken. Trots att de var tråkiga så var jag ju ändå tvungen att köpa dem. Så de ligger nu i bokmärkeslådan14 kommentarer:

 1. Jag tycker också att det är roligt med bokmärken! finns så många udda och fina när man kikar runt på internet!

  SvaraRadera
 2. Bokmärken är vad jag letar efter när vi är ute och reser :) De är ju så fina och precis som du säger så tar de ju ingen plats.

  SvaraRadera
 3. jättefina, bokmärken är jag svag f

  SvaraRadera
 4. Wow så många fina bokmärken.

  SvaraRadera
 5. Så många tjusiga bokmärken! Känner starkt att jag måste plocka fram mina och börja använda dom, just nu ligger de bara i en hög i bokhyllan.

  SvaraRadera
 6. Tycker också att det är roligt med bokmärken, men så många som du har jag inte. Så fina!

  SvaraRadera
 7. Jag har massa bokmärken också men samlar vet jag inte om jag gör.

  SvaraRadera
 8. Jag har rätt många bokmärken, eftersom jag också börjat köpa sådana när vi är ute och reser. De blir ett fint minne och tar nästan ingen plats.

  SvaraRadera
 9. Bokmärken är bra samlarobjekt!

  SvaraRadera
 10. Många fina bokmärken! Tror bestämt jag behöver fler, tar själv till kvitton ibland. :o

  SvaraRadera
 11. Vad roligt med så olika bokmärken! :) Hade jag haft så där fina så hade jag inte vågat använda dem, utan många gånger är det lapparna som sitterpå nya kläder som jag sparar som bokmärken.

  SvaraRadera
 12. Det var väl en bra samlingspryl som inte tar sån plats men ändå ser så fin ut :)

  SvaraRadera
 13. det var en rejäl samling fina bokmärken

  SvaraRadera
 14. Å, fina. Jag valde också bokmärken som en bokrelaterad sak :-)

  SvaraRadera