onsdag 8 februari 2017

Veckans utmaning: Arbete, liv, arbetslivJag har haft ett par så omvälvande dagar nu att jag varit så snurrig i huvudet att jag varken kunnat läsa eller blogga. Men nu börjar jag komma ikapp lite och då är det bara att ta sig i kragen och försöka komma igång med allt som fått stå undan de här dagarna. Och det allra första blir att fixa Kulturkollos veckoutmaning. De uppmanar

Veckans utmaning uppmanar er kort och gott att tipsa oss om en bok, en pjäs, en dikt, en novell, en opera, en film, ett TV-program eller en låt som ni kommer att tänka på när ni hör ordet arbetsliv. Ärliga skildringar á la Solja Krapus roman Mogen för skrubben eller helt skruvade á la The Office … Och allt däremellan.

-----------------

 Det fanns ganska mycket att välja mellan bland mina lästa böcker så jag valde ut tre. (titeln är länkad till recensionen och där finns mer info om boken)

Byggfirman av Staffan Nordstrand
Här handlar det om byggfirmor, byggnadsarbetare, byggplatser, och det jobbas hela boken igenom
En bluffpilots bekännelse av Thomas Salme & Stefan Lövgren
En pilots vardag. Visserligen i förskönad form när det gäller Salme själv, men ändå så innehåller den en hel del om vad det egentligen är som piloter gör på dagarna.


Brevbärarens sista möte av Dan Fränkel
Även om mycket handlar om den här brevbärarens fritid aå finns det ändå en hel del beskrivningar av hur brevbärarna jobbade på 70-talet.

5 kommentarer:

 1. Hoppas du mår bättre nu! Låter inte kul att vara så där snurrig...

  SvaraRadera
 2. Jag har inte läst någon av dessa, men brevbärarboken låter väldigt intressant.

  SvaraRadera
 3. Så roliga tips! Jag har inte läst någon av dem!

  SvaraRadera
 4. Jag har inte läst något av dem men Brevbärarens sista möte verkar extra intressant.

  SvaraRadera