måndag 27 februari 2017

Tematrio - Bara brittiskt

Även om jag ännu inte hunnit med att skriva några recensioner så har jag ändå hunnit med en del idag och mer ska det bli. Jag är ju nästan ikapp med det mesta nu och det känns att jag kan börja slappna av lite. Inte nog med det, jag blev riktigt glad när maken kom hem idag med biljetter till "Fantomen" som vi alltså ska se i början av april. Som sagt, den här veckan börjar bra! Och efter min "snarkstund" i soffan är det nu dags att ta itu med Lyrans Tematrio. Hon uppmanar

Berätta om tre riktigt bra brittiska romaner/författare!

-----------------

Det finns så otroligt många väldigt bra brittiska författare/romaner att det är svårt att välja och det enklaste vore att ta några av klassikerna, men det får istället bli en blandning.(titlarna är länkade antingen till recensionen eller till förlagets sida och där finns mer info om boken)


1. Kazuo Ishiguro - brittisk författare född i Japan. Har skrivit en av mina absoluta favoriter, Återstoden av dagen. Har man möjlighet så tycker jag man ska läsa den på originalspråket engelska. Finns det något mer brittiskt än en riktig butler som är så att säga född in i yrket? Filmen med samma namn är också bra och jag bara älskar Anthony Hopkins som butlern Stevens. Ishiguro har också skrivit Never let me go som också är väldigt bra.

2. Mo Hayder - hittills har jag läst tre av hennes böcker, Tokyo , Fågelmannen och Ritual . Och så köpte jag Behandlingen nu på bokrean. Väldigt blodiga och våldsamma thrillers med riktigt brutala inslag. Riktigt otäcka men samtidigt bra böcker.

3. Charlotte Brontë - en av de här riktigt klassiska brittiska författarna. Hennes Jane Eyre är en av mina favoriter som jag läst om och om igen. Och jag har nyligen köpt Villette på bokrean eftersom det är en av böckerna av systrarna Brontë som jag inte läst tidigare.14 kommentarer:

 1. skönt att vara i kapp... Jane Eyre håller än.

  SvaraRadera
 2. Återstoden av dagen är väldigt bra. har nyligen läst Begravd jätte. har också läst Mo Hayer och Charlotte Brontë

  SvaraRadera
 3. Tack för tips. Har inte läst något av de författarna.

  SvaraRadera
 4. Mo Hayder har jag ju precis provat på för första gången. Det gav mersmak :)

  SvaraRadera
 5. Har läst ett par böcker av Ishiguro, älskade Never let me go. Ska läsa Återstoden av dagen. Hayder är läskig och bra.

  SvaraRadera
 6. Mo Hayder har jag inte läst, verkligen lustigt för jag tror jag skulle gilla böckerna.

  SvaraRadera
 7. Jag har inte ens hört talas om Ishiguro. Shame on me!

  SvaraRadera
 8. Håller helt med om Ishiguro och Brontë! Storfavoriter. Jag är däremot ingen thrillerläsare och känner inte till Hayder.

  SvaraRadera
 9. Hör var det bara Ischiguro som jag läst. Läste Begravd jätte vilken jag gillade jättemycket.

  SvaraRadera
 10. The Remains of the Day minns jag att jag tyckte mycket om - väldigt brittiskt!

  SvaraRadera
 11. Har sett väldigt mycket om Ishiguro på olika bloggar nu på sistone, och jag har blivit riktigt nyfiken på att läsa något av honom.

  SvaraRadera
 12. Jane Eyre var riktigt bra och Villette vill jag förstås läsa. Känner inte till de andra två.

  SvaraRadera
 13. Återstoden av dagen skulle säkert passa mig.

  SvaraRadera
 14. Gillade verkligen Återstoden av dagen både som bok och film. Vilette vill jag verkligen läsa. Och Mo Hayder är en favorit hos mig!

  SvaraRadera