torsdag 23 februari 2017

Helgfrågan vecka 8
Jag steg upp för ett tag sedan från soffan efter att ha tagit min obligatoriska kvällsvila där. Och nu är det dags för lite kvällste och läsning. Eventuellt blir det lite målning också, om inte annat så måste jag i alla fall välja nästa motiv. Men först är det dags för Mias Helgfråga, som lyder

Har ni några planer för helgen ?
Hur ser er favoritläsplats ut? Eller har ni fler?

---------------

Den här helgen har vi fullt på schemat. På lördag ska vi se Spelman på taket på Uppsala Stadsteater och sen efteråt äter vi middag på restaurang. På söndag tänkte vi åka runt på Bokrean så får vi se om vi hittar något, hehehe. Jag har ju redan beställt på nätet men vill ändå till en fysisk bokhandel så jag kan se och känna böckerna, titta på omslagen och läsa baksidestexterna. Och maken vill gärna titta runt och kolla på böckerna för att se vad som skulle kunna vara intressant hellre än att beställa på nätet.
Så det lär inte bli så mycket lästid i helgen...

Min absoluta favoritläsplats är köket. Där har jag mitt bokstöd och jag har allt jag behöver i närheten, t ex tekannan, vattenkokaren osv. Och så kan jag på morgnarna njuta av utsikten från köksfönstret och lyssna på radio samtidigt som jag läser... Jag har ordentligt med plats för alla mina prylar och det gör ingenting om det blir lite stökigt (vilket det oftast blir) för det är så lätt att plocka undan sen om det behövs.

23 kommentarer:

 1. svårt att sitta vid ett bord länge, tycker jag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan förstå det men omständigheterna är lite annorlunda för mig.

   Radera
 2. En kopp te är nästan ett måste när man läser!

  SvaraRadera
 3. Just utsikt tycker jag om att ha när jag läser, vilket ju kan låta konstigt eftersom man läser :) Men jag tittar upp ganska ofta och då vill jag ha något att vila ögonen på när jag funderar över vad jag precis har läst.

  SvaraRadera
 4. Jag får så ont i svanskotan om jag sitter vid bordet och läser :/ annars hade jag gärna suttit där och läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då gäller det att ha en bra dyna. I o m att jag sitter i rullstol så sitter jag ändå hela dagarna och köksbordet är precis på lagom höjd.

   Radera
 5. Tycker det verkar som att du har en riktigt mysig läshörna :)

  SvaraRadera
 6. Skönt att ha alla saker i närheten som man behöver. Har ett väldigt brett armstöd på min soffa och där ryms rätt mycket =) Låter väldigt trevlig helg med teaterbesök och restaurangbesök, hoppas ni får det riktigt härligt =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med - det är skönt att i princip bara behöva sträcka ut armen för att få tag på det man vill ha. Tack! Det blir nog trevligt...

   Radera
 7. Hoppas du får en trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. Spelman på taket låter ju som det perfekta helgnöjet. Den välkända melodin dyker genast upp i huvudet :) Själv skippar jag bokrean i år. Vanligtvis beställer jag böcker från nätet, men jag gillar att se böckerna och känna på tyngden i dem, känna dofterna, så som man gör i bokhandlar. Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 9. Låter mysigt med bok och te :) Trevlig helg!

  SvaraRadera
 10. Köket kan lätt bli en favoritplats. :)
  Önskar dig en fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
 11. Jag får ont i ryggen av att sitta på det viset, men det där bokstödet ser jag verkligen praktiskt ut!
  Vilken härlig helg ni verkar ha framför er :-)

  SvaraRadera
 12. utsikt är inte fel. jag tittar ofta upp och ut i träden

  SvaraRadera
 13. Ser mysigt ut. Jag sitter också i köket ibland.

  SvaraRadera
 14. Köksbordet är en mysig läsplats.

  SvaraRadera
 15. Köksbordet funkar för korsord men inte för läsning för min del!

  SvaraRadera
 16. Din tekanna är så fin och ska nog se till att införskaffa bokstödet.

  SvaraRadera