söndag 3 november 2019

En smakebit på søndag- Höjden av förändring

Den här helgen har vi haft det lugnt och skönt hemma, ibland är det så skönt att inte åka iväg någonstans utan bara stanna hemma och ta det lugnt. Både maken och jag kände att det var dags nu att ha en sådan helg. På lördagen satt jag hela dagen och läste, jag hann med en hel del och det känns bra för nu börjar läsahögarna minska lite. Söndag är numera min tv-tittardag så då får jag få undan så mycket som möjligt på förmiddagen för på eftermiddagen är det först 3 timmar med Salvage Hunters och sen 1 timma med Amazing Race som gäller. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

---------------------

Min smakbit kommer från sidan 20 i Höjden av förändring av David Eriksson (titeln är länkad till Bokus där det finns mer info om boken)

"Med en norrländsk uppväxt förväntas man klara av allting själv. Oklart vem som kommer med förväntningarna. Kanske samhället. Kanske en själv, utifrån vad man sett sina föräldrar klara av. Inget ont om föräldrar som bor och växt upp i Huvudstaden, men norrländska föräldrar är lite av superhjältar.
Bilen går sönder på väg hem? Tough luck, det finns ingen att ringa och det är tre mil till närmsta människa. Laga den själv eller bli uppäten av en björn.
OK, delen med björnen är en smärre överdrift.
Strömmen går för hela byn (det är något med träd som alltid ska träffa ledningar så de faller) och eftersom det bara drabbade ett fåtal kommer den tillbaka först på måndag? Laga maten över öppen eld och gör det till ett äventyr. Bygg provisoriska frysboxar i snö."
15 kommentarer:

 1. här blev det barnvaktande hela dagen för sonen skulle till ikea, får läsa en annan dag, på söndag blir det minnesgudstjänst för svärfar och andra som gått bort. Jag har sett boken, verkar intressant, verkar vara lite tuff tillvaro, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 2. Det där med strömavbrott är i och för sig väldigt bekant även om jag bor långt ifrån Norrland, men sällan måste man vara utan ström flera dagar. Det hände i och för sig för några år sedan på jullovet. Sedan dess har vi generator.

  SvaraRadera
 3. Amazing race är ett av mina favoritprogram. Det känns bra att sitta i TV-soffan och resa runt i världen :)

  SvaraRadera
 4. är det den David Eriksson som skrev en bok om att köra lastbil? verkar vara en tuff tillvaro där i Norrland. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 5. Den där boken gillade jag. Kul förresten att vi valde samma smakbit ur den boken :D

  SvaraRadera
 6. Den boken tyckte jag om, tack för smakbit. :)

  SvaraRadera
 7. Jag har hört talas om denna och gillar den ironiska stilen den är skriven i. Det är faktiskt nästan lika jobbigt att bo i glesbygd i södra Dalarna...det kan jag intyga. Tack för smakbit, trevlig fortsättning på söndagen

  SvaraRadera
 8. Tack för smakebiten, den här är jag nyfiken på!

  SvaraRadera
 9. Den där boken vill jag verkligen läsa! Tyvärr finns den inte på ett enda bibliotek här i krokarna.

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten! Inte läst boken men har sett den lite här och var. ;)

  SvaraRadera
 11. Tack för smakbiten. Den här boken har jag sett på andra bloggar. Alla norrlänningar är ju inte likadana ;-) men lite rolig smakbit ändå.

  SvaraRadera
 12. Den här boken såg jag i facebookflödet men jag trodde den handlade om löpning. :)

  SvaraRadera
 13. En ny bok för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 14. Det er virkelig deilig å ha en slik helg. Min har også vært stille og rolig Jeg har hatt barnebarnet mitt på besøk og vi har sett film og kost oss :-)
  Ha en riktig fin mandag!

  SvaraRadera