söndag 17 november 2019

En smakebit på søndag - Sprucket läder och svikna löften

Det har blivit mycket läsning den här helgen, både för mig och för maken. Förutom det så har vi umgåtts väldigt intensivt med kattpojkarna Dart och Nitro. Det märks att det börjar bli kyligare ute nu, även om pojkarna fortfarande vill ut till kattgården så stannar de inte där speciellt länge utan kommer in ganska snabbt och så ska det gosas lite extra också. Nitro sover i makens säng igen (på sommaren ligger han inte där för det blir för varmt) och Dart ligger väldigt gärna på min mage när jag ska titta på tv. Lördagen var alltså väldigt lugn och det lär söndagen också bli i och med att det är vår tv-tittardag då vi tillbringar ganska många timmar med att titta på favoritprogrammena. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

---------------------

Min smakbit kommer från sidan 6 i Sprucket läder och svikna löften av Ewa Klingberg (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"Långsamt strosade hon utmed raden av bilar. Vid en rosa Cadillac med fenor värdiga en valhaj stannade Lollo till. Hon höll fram handen och jämförde med färgen på sina naglar. Skillnaden i nyans var hårfin. Med huvudet på sned backade hon och granskade bilens detaljer: breda däck, blänkande fälgar och gnistrande krom. Förra året hade hon gått här och drömt tillsammans med Anders. Men han tyckte inte om amerikanska bilar och i synnerhet inte rosa vrålåk. Besviken konstaterade Lollo att originalklädseln var utbytt mot en imitation av krokodilskinn, visserligen var den vit, men ändå helt fel. Ännu värre var leopardmönstret längst ner på dörrsidorna. För att inte tala om det spruckna baksätet."


16 kommentarer:

 1. läser denna just nu, Klingberg skriver fina böcker. Kattvakter är vi åt sonen ibland, mysigt.

  SvaraRadera
 2. Det er fint med dager der man får lest mye :-) Jeg har også lyst på katt. Jeg har hatt mange katter før, og hunder. Akkurat nå har jeg en hund som er veldig engstelig og jeg kan godt tenke meg han ville likt å ha en katt her. Men mannen min synes det er nok å stelle om en engstelig hund :-) Kanskje han har rett.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten. Den här slukade jag väldigt snabbt!

  SvaraRadera
 4. Eftersom jag liksom är proffs när det gäller bilar (har jobbat med specialtillbehör till race, rally och veteranbilar), så har jag väldans svårt att läsa eller se nåt som inbegriper dom. Det blir så vansinnigt töntigt och/eller felaktigt. Men man kanske skulle ge fen där boken en chans.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 5. Den här väntar i min TBR och jag ser fram emot att läsa.

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbit! Verkar som en feelgoodhistoria.

  SvaraRadera
 7. Har ännu inte läst något av Klingberg, även om alla hennes böcker brukar beskrivas som mysiga. Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbit, aldrig åkt i en Cadillac!

  SvaraRadera
 9. Nu blir jag påmind att jag börjat på den här serien!

  SvaraRadera
 10. Inte läst något av Klingberg men låter som en mysig bok.Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. har läst flera av Klingbergs böcker men inte denna. tack för smakebiten

  SvaraRadera
 12. Min Lussekatt har börjat sova med mig på nätterna igen nu när det ä kallare. På somrarna sover han med sambon.
  Tack för smakbiten! Har läsa flera böcker av författaren men inte den här.

  SvaraRadera
 13. Handlar det mycket om bilar? Jag gillade en annan av Klingbergs men är sjukligt ointresserad av bilar. :)

  SvaraRadera
 14. Den där boken skall jag läsa snart. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 15. Det är klart det första hon tänker på är om bilen färg matchar hennes nagellack :D

  SvaraRadera
 16. En katt på magen i tv-soffan är ju inte helt fel. Och varför inte matcha nagellack med bil. Jag roar mig ibland med att matcha boken eller katten :)

  SvaraRadera