söndag 8 december 2019

En smakebit på søndag - Den nakna flickan

Den här helgen har hittills gått exakt efter planerna. På lördagen åkte maken iväg för att handla lite speciella delikatesser som vi ska ha till jul och jag hade då möjlighet att ägna mig åt böckerna större delen av dagen. På söndag ska vi laga julmat (kålrotslåda, morotslåda, köttbullar osv) och sen blir det tv-tittning som vanligt på söndagarna, vi får ju inte missa favoritprogrammena. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här gången anordnas Flukten fra virkeligheten.  En smakebit på søndag går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

--------------------

Min smakbit kommer från sidan  Den nakna flickan av Helen Stommel Olsson (titeln är länkad till förlagets  sida där det finns mer info om boken)

"Allt var farligt, fel och riskabelt utanför vår slutna sekt och vi var rädda för staten, poliser, läkare, skolan, lärare, socialarbetare ... ja, i princip allt. Det allra värsta som kunde hända var att drabbas av Guds vrede, vilket kunde hända om man inte lydde, avvek från läran eller lämnade Familjens beskydd.
Vi blev också itutade att samhället utanför var ondskefullt och att de som levde där och representerade systemet, de så kallade systemiterna, stod under djävulens kontroll. Det var bara vi inom Familjen - vi som blivit upplysta och hade sanningen - som var den unika eliten.
Jag kände mig varken utvald eller upplyst. Jag var mest bara rädd."


13 kommentarer:

 1. Låter som en av de där hemska sekterna. Boken kände jag inte till, men det verkar komma många av den här typen nu.

  SvaraRadera
 2. jag handlade också lite godsaker, olika affärer har olika saker, ätit redan skinkmackor, längtar efter risgrynsgröt med fruktsoppa... Sekt låter lite läskigt, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 3. Känner inte till boken. Kålrotslåda lät gott.

  SvaraRadera
 4. Ny bok för mig. Kålrotslåda är en favorit, morotslåda är också gott, brukar köpa, de brukar vara goda. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Sekter är verkligen otäcka... Låter som en intressant bok. Tack för smakbiten! Det låter gott med morotslåda och kålrotslåda.

  SvaraRadera
 6. Hmm, låter som en sekt. Tack för smakbiten!
  Kålrotslåda är gott, morotsvarianten har jag aldrig prövat.

  SvaraRadera
 7. Sekter är verkligen skrämmande, har aldrig kommit något gott ur dem. Tack för smakbit, jag funderar i år att laga leverlåda. Jag firar inte jul egentligen men en skinka ska inhandlas och goda sillar ska lagas ändå. Trevlig andra advent

  SvaraRadera
 8. Jag ska ta och koka risgrynsgröt ikväll. Det blir min juldelikatess den här helgen!

  SvaraRadera
 9. låter riktigt obehagligt. tack för smakebiten!
  har faktiskt ätit ris à la Malta idag.

  SvaraRadera
 10. Låter spännande. Tack för smakbit!

  SvaraRadera
 11. Tack för smakbiten. Så gott det lät med morotslåda :)

  SvaraRadera
 12. Tack för smakbiten. Låter som en stark roman.

  SvaraRadera
 13. Det där kan nog vara en obehaglig, men bra, bok. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera