söndag 15 december 2019

En smakebit på søndag - Skulden

Vilken helg det har varit hittills! På lördagen steg vi upp tidigt för att vi äntligen skulle hämta hem lykoikattungen Remus och resten av dagen gick åt till att umgås med honom så att han skulle vänja sig vid alla nya ljud, dofter och framför allt, nya kompisar. Än så länge vill de tre pojkarna inte umgås men de är i alla fall inte aggressiva mot varandra utan snarare lite avvaktande, så det kommer säkert att ordna sig med tiden. Söndagen lär vi i alla fall tillbringa mycket tid med katterna också  men jag har tänkt att försöka att hinna läsa lite ändå.Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

----------------------

Min smakbit kommer från sidan 111 i Skulden av David Baldacci (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"Bullock drog fram något ur fickan. I månljuset såg Archer ett blänk av metall. Det var en kniv. Archer började springa. Han hade inte behövt göra sig besväret. När Bullock fortfarande var ett par meter från sitt mål vände sig Crabtree om. Ur sin stora kuvertväska hade hon plockat fram en 38-kalibrig Colt Special med valnötskolv. Hon siktade på Bullocks breda bringa och den grove mannen tvärstannade så snabbt att han nästan välte omkull.
"Men va fan!" utbrast han.
Crabtree betraktade honom lugnt och lade märke till kniven han hade i högerhanden. "Mr Bullock, släpp först och främst kniven innan jag gör ett stort hål i er."
Han lydde omedelbart.
"För det andra hoppas jag att ni inser att er villkorliga frigivning härmed är hävd. Myndigheterna kommer att arrestera er så snart jag talar om för dem vad ni har gjort."OBS! Du har väl sett att jag lottar ut en bok här på bloggen? Utlottningen går ut på söndag kl 23.59 så du hinner fortfarande anmäla dig. Regler och anmälan finns HÄR !

15 kommentarer:

 1. trots att Baldacci skrivit så många böcker har jag inget läst. däremot har jag nog sett någon film. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 2. Roligt att er nya familjemedlem hemma nu, tack för smakbiten, ny bok för mig.

  SvaraRadera
 3. Tack för dramatisk smakbit. Låter mysigt med katterna.

  SvaraRadera
 4. Jag har inte läst många böcker av Baldacci och har egentligen inte gillat det jag har läst, men jag ska prova en gång till :)

  SvaraRadera
 5. David Baldacci har jeg hørt om, men jeg har ikke lest noen av bøkene hans.
  Jeg har veldig lyst på en liten pus. Men mannen min synes vi har nok med hunden vår. Så det blir nok ikke noen pus på meg :-) Ha en riktig fin adventssøndag!

  SvaraRadera
 6. Valnötskolv minsann. Lustig detalj att framhäva :)

  SvaraRadera
 7. Vilken tuffing! Inte bekant med författaren trots de många miljoner böcker han sålt! Men tack för kallhamrad smakbit, trevlig advent med nya familjemedlemmen!

  SvaraRadera
 8. David Baldacci är en produktiv författare man hinner knappt med att läsa i den takt han skriver.

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten. Baldacci har skrivit en hel del, men har inte läst något. Mysigt med ny medlem i familjen.

  SvaraRadera
 10. Länge sen jag läste en Baldacci. Tror jag har en oläst i hyllan. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 11. Tack för smakbiten! Läst ett par böcker av författaren, men fastnade inte riktigt för dem.

  SvaraRadera
 12. Tack för smakbiten! Det låter underbart med en ny katt!

  SvaraRadera
 13. Är det en ras med några särskilda egenskaper? Väldigt söt liten kille!

  SvaraRadera
 14. Har fortfarande inte läst något av författaren. Vet inte varför.
  Vad Remus är söt! Hoppas att allt går bra med era killar.

  SvaraRadera
 15. Har inte läst något av denna författare.

  SvaraRadera