tisdag 30 oktober 2012

En flicka som kallas Alice

En flicka som kallas Alice av Kristin Hannah

"I den lilla staden Rain Valley händer det sällan något - ända tills den dag då en liten flicka dyker upp ur de djupa skogarna, undernärd, skräckslagen, aggressiv och omöjlig att få kontakt med. Trots sökning i alla register över försvunna barn lyckas man inte fastställa flickans identitet. Myndigheterna vill låsa in henne på en institution tills man hittat någon anhörig.
Julia Cates är en framstående barnpsykiater, vars karriär satts i gungning av en skandal. När hon får ett desperat telefonsamtal från sin syster, polischef uppe i nordvästra USA, tar hon chansen att slippa ifrån den plågsamma situationen och mediadrevet i Los Angeles.
Rykten sprids snart om "vargflickan" och den omskrivna psykiatern som tagit sig an henne. Återigen ifrågasätts Julias kkompetens. Men ingenting är viktigare än att rädda den lilla flickan, som sakta, sakta börjar återvända till livet. Då uppträder plötsligt en man som säger sig vara far till barnet, en man som avtjänat straff för mord på sin hustru och dotter..."

-----------------------------------------------------------

För mig som älskar Torey Haydens böcker var ju den här given så fort jag läste baksidan, och jag blev inte besviken. Kristin Hannah är inte Torey Hayden, men som en "mellanbok" duger den här bra. Den är lättläst och jag sträckläste den faktiskt. Den supersnygge läkaren kunde jag ha varit utan, men i övrigt tycker jag nog att En flicka som kallas Alice var precis perfekt nu när jag behövde nånting som var  "bara" för underhållning,


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar