tisdag 23 oktober 2012

Vredens tid

Vredens tid av Stefan Tegenfalk

""En septembermorgon 2004 frontalkrockar två bilar på en glest trafikerad riksväg. Tioåriga Cecilia slungas ut genom rutan och är död innan hon slår i marken. Fem år senare får kriminalkomissarie Walter Gröhn ett förbryllande fall på sitt bord - en död taxichaufför och en  förövare som inte har en aning om varför han begått brottet. Det första mordet följs av fler, alla lika brutala, och alla till synes lika oförklarliga. Tillsammans med den begåvade praktikanten Jonna de Brugge från Rikspolisstyrelsens särskilda utredningsenhet börjar Walter nysta i trådar som leder bakåt i tiden och rakt in i det svenska rättssystemets hjärta. Sanningen är lika osannolik som fruktansvärd och när Walter fråntas fallet ställs allting på sin spets. Snart tvingas han in i ett spel med både sin egen och Jonnas framtid som insats."

------------------------------------------------------

Befriande att äntligen få läsa en spänningsroman där kriminalkomissarien inte är helt neurotisk.Walter Gröhn har ett alldeles eget sätt att se det här med lagar och regler och det sättet är väl inte alltid riktigt kosher, men det är i alla fall inte neurotiskt och han vältrar sig inte i det förgångna i alla fall. Hans medhjälpare Jonna de Brugge är lite av en motvikt även om hon också dras med i Walters "på gränsen"-aktiviteter. Båda karaktärerna är otroligt trovärdiga. Handlingen är riktigt spännande och jag måste nog läsa dom andra delarna i trilogin också för att få reda på om dom får tag på boven. Ett plus ger jag faktiskt för beskrivningen av hur Walter blir opererad för hjärntumör - inte många författare vågar sig på att skriva hur okomplicerad en sån operation kan vara. Dom flesta skulle nog beskriva operationen och tillfrisknandet mycket mer dramatiskt än det verkligen är. Jag var själv otroligt förvånad när min styvmamma opererades och jag fick lära mig hur enkelt det går till när tumören är liten och inte hunnit sprida sig... Jag blev mycket positivt överraskad av Vredens tid i o m att jag inte hade väntat mig att jag skulle gilla den så mycket som jag gör. Och Walter och Jonna åker nu direkt in bland favoriterna

Köp boken hos t ex Bokus  eller Adlibris

  

2 kommentarer:

  1. Jag gillade alla 4 i Walter-Jonna serien :) Jag blev så glad nu när det blev en del 4 trots att det i början var en triologi, hopppas däremot på en nr 5 och 6 oxå ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att få veta att det inte bara blev en trilogi - jag fastnade för Walter o Jonna.

      Radera