I Kulturkollos tisdagsutmaning idag ställs följande frågor
1) Berätta något om ditt skrivande – vad skriver du (blogg, poesi, brev)? Var skriver du? När skriver du? Hur? Varför?
2) Dela med dig av din bästa skrivinspiration – har du en favorithandbok eller ett knep för att få igång bokstäverna?
--------------------------
1. Jag har nog skrivit hela livet. När jag var barn skrev jag sagor och bestämde mig för att bli sagoboksförfattare när jag blev stor. Nån gång vid 9-10 årsåldern skrev jag dagbok ett tag, men tyckte sen att det var lite tråkigt och slutade med det.
I vuxen ålder har jag skrivit i några medlemstidningar i de föreningar jag varit medlem hos. Då har det mest handlat om artiklar, berättelser, krönikor/kåserier osv. Men de senaste åren har det också avstannat och jag tyckte att det blev svårare och svårare att uttrycka mina tankar i skrift och då började jag fundera på att starta en bokblogg. Alltså inte bara för att berätta om de böcker jag läser utan också för att få igång mitt eget skrivande och vänja mig vid igen att skriva och uttrycka mig skriftligt.
2. För att komma igång har jag tidigare alltid bara börjat skriva, spelar ingen roll om det blir bra eller dåligt. Under tiden jag skrev (ibland ganska planlöst) så kunde det dyka upp ett uttryck eller en mening som jag sen kunde spinna vidare på. Sen var det bara att radera det jag inte ville ha med.
För inte så länge sen hittade jag en annan metod, färgläggning. Jag läste lite om Creative Mindfullness och tyckte att det faktiskt skulle vara jättekul att prova på att t ex färglägga bilder. Och det visade sig vara en lyckoträff - numera tar jag, innan jag ska börja skriva t ex en recension, och nollställer hjärnan genom att sitta och färglägga en stund. Och det fungerar! När jag sen ska börja skriva så brukar det inte vara några större problem med att komma igång.
OBS!Du har väl sett att jag lottar ut ett ex av Hanna E Lindbergs Sthlm Confidential? Regler och anmälan kan du hitta HÄR
Låter kul med färgläggning som inspiration.
SvaraRaderaDet var därför jag startade min egen blogg, Fiktiviteter, också - för att göra språket till mitt igen och testa att uttrycka mig skriftligt på olika sätt samtidigt som jag skapade en sorts läsdagbok.
SvaraRaderaDet där med att färglägga har jag inte testat än, men jag kan tänka mig att det är väldigt vilsamt. Är väldigt sugen på att testa.
Jag brukar försöka göra något annat om jag märker att jag är blockerad vad det gäller skrivandet, men har inte testat färgläggning. Tack för tipset :)
SvaraRadera