onsdag 11 november 2015

Målarbok - Doodle Invasion

Titel: Doodle Invasion - Zifflin's Coloring Book
Illustrationer: Kerby Rosanes
Antal sidor: 106
Förlag: CREATESPACE












Jag såg några färdigmålade bilder ur den här boken och tyckte de såg roliga ut. Alltså köpte jag boken och jag har verkligen inte ångrat köpet. Den är precis så rolig se om den ser ut att vara.

Illustrationerna består verkligen av en massa krumelurer, men det gör också att det inte finns några givna färger som man känner att man måste använda utan man kan verkligen släppa loss med färgerna. Och i o m alla krumelurer på liten yta så går det inte att göra fel heller. En del bilder i andra målarböcker är sådana att man bestämmer sig kanske att just den där "figuren" ska vara grön, och så glömmer man bort sig vid något tillfälle och målar en röd och grämer sig sedan för att man missat. Här spelar det absolut ingen roll. Vill man så kan man ju ha olika färg på varenda liten krumelur.






Det lite tråkiga är att det är väldigt tunt papper, så det är lätt hänt att färg blöder igenom. Här bör man verkligen testa först om man tänker använda något annat än träfärgpennor. Förutom träfärgpennor har jag ocksdå testat gelpennor som fungerade helt OK, och fineliners, som visserligen fungerade men man får nog vara väldigt försiktig och bara lägga ett lager med färg med fineliners. Fördelen är att det är enkelsidig tryck, dvs det är bara tryck på en sida av bladet, så även om färgen skulle blöda igenom så förstör man inte någon bild på andra sidan. Det gäller då bara att ha ett skyddspapper under.



Positivt: Rolig att måla, låg svårighetsnivå, enkelsidig tryck
Negativt: Väldigt tunt papper

Doodle Invasion finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON











3 kommentarer:

  1. Måste testa det där någon dag, känns som bra terapi. :-)

    SvaraRadera
  2. Jag stannar alltid till och bläddrar i de där målarböckerna när jag är i en bokhandel. Fast jag kan inte i min vildaste fantasi komma på när jag skulle hitta tiden. Men jag fortsätter bläddra längtansfullt...

    SvaraRadera