tisdag 24 november 2015

Top Ten Tuesday - Tacksamhet

Jag har hoppat över ett par tisdagar med  Top Ten Tuesday eftersom jag tyckte att temat inte riktigt passade mig. Men idag är det ett relativt lätt tema där t o m jag kan komma på i alla fall något att ha på min tio-i-topplista.

Temat idag är tacksamhet och man ska lista tio saker som man är tacksam för och det behöver inte ha med litteratur att göra.


Thanksgiving themed Freebie -- ten books I'm thankful for, authors I'm thankful for, Ten fictional families I'd like to celebrate Thanksgiving with, a personal non-bookish thankful list, etc. etc.  


---------------------------------

Min lista handlar om böcker och läsande...

Jag är tacksam för

1. Mina föräldrar ända från början såg till att jag fick en bra grund när det gäller böcker och läsning och att de alltid uppmuntrade mig på olika sätt att läsa.

2. Min lärare Li, som lärde mig att bortse från etiketterna fin-/fullitteratur. Hon lärde mig att även det som vissa inte tycker är tillräckligt fiint att läsa, har sin plats och sitt värde. Hon lärde mig också att försöka tänja gränserna, att försöka gå utanför min bekvämlighetszon och prova sådant som jag inte provat förut.

3.Min bror som läser mycket (i alla fall när han är på besök hos oss) och som alltid orkar prata med mig om böcker vi läst/läser

4. Min man som orkar med en fru som försvinner in i en annan värld så totalt att hon varken ser eller hör om så huset skulle rasa omkring henne. Och som orkar följa mig in i varje bokhandel vi råkar passera. Som inte protesterar när han får gå själv och plocka ihop allt det andra vi ska ha när livsmedelsbutiken ställt fram en stor låda med böcker för super-duper-extrapris, för han vet att jag inte är kontaktbar förräns jag grävt igenom den där lådan.

5. Alla förlag och författare som ger mig gratis böcker

6.  Bekanta och vänner som inte ens höjer ögonbrynen numera när jag, oavsett samtalsämne, ofta vid något tillfälle lyckas klämma in en hänvisning till någon bok. Och samma personer som inte klagar det minsta när de får med sig en bokkasse när de varit och hälsat på hos oss, för att de vet att jag behöver göra plats för fler böcker i bokhyllorna.

7. De personer som läser och kommenterar på även de inlägg på bloggen som jag själv tycker inte är så bra.

8. De loppisbesökare som köper böcker jag har till salu så jag får plats med nytt i bokhyllan.

9.  De säljare på loppisar som säljer bra böcker till rimliga (läs: billiga), bra böcker så jag inte får så jag inte behöver köpa böcker till fullpris och få dåligt samvete.

10. Författare som fortsätter att skriva böcker så att jag hela tiden har någonting nytt att läsa.


2 kommentarer:

  1. Jag skulle nog kunna skriva under på alla punkter här, men min lärare hette Karin :)

    SvaraRadera