lördag 19 oktober 2013

Bokbloggsjerka 18-21 oktober - författare som "sticker ut"

Bokbloggsjerka 18-21 oktober

I veckans jerka vill Annika veta

Finns det några författare som du tycker sticker ut (eller som du beundrar mer än andra) när det gäller deras sätt att skriva?

Oj, jag får nog selektera kraftigt och bara ta med några av mina favoriterKazuo Ishiguro - men då ska det vara på engelska. Första boken av Ishiguro jag läste var Återstoden av dagen på engelska och jag förälskade mig besinningslöst i hur han uttrycker sig. Jag njuter av den klassiska, korrekta överklassengelska han använder.Michael Mortimer - den senaste i raden av författare som i mina ögon sticker ut. Sticker ut för den uppenbara glädjen i författandet, hur hen helt enkelt låter fantasin explodera och kör så det ryker.
Ann Cleeves - hennes lågmälda deckare, där miljöbeskrivningarna tar så stor plats och där människorna är lågmälda och tar form väldigt långsamt och där själva berättelsen också är långsam, lågmäld och ibland t o m eftertänksam. Shetlandskvartetten är ett bra exempel.Det får nog räcka med de här tre den här gången även om det finns så många fler.


10 kommentarer:

 1. Nu blev jag väldigt nyfiken på Mortimer :)

  SvaraRadera
 2. Har inte läst dessa författare, men Ann Cleeves har jag länge funderat på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar man lågmält och lite långsamt så gillar man nog Cleeves.

   Radera
 3. Ann Cleeves finns det några stycken i hyllan, men jag har inte läst dem... än.

  SvaraRadera
 4. Igguldens nya bokserie kommer att handla om Rosornas krig, kampen om den engelska tronen. Tror det var på 1400-talet!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter spännande. Vet du när den kommer ut?

   Radera
 5. Lite kul är att jag framför allt läst spekulationer i vem Mortimer är, inte vad boken handlar om... köpte den dock till sambon så får väl bläddra lite i den jag med =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det lär vara mycket spekulationer. Självklart ska väl du läsa den också!

   Radera