måndag 21 oktober 2013

Drama

Drama av Sylvia Day

"London i slutet av 1700-talet. Marcus har aldrig kommit över Elizabeth och när det två åter möts, är hon nybliven änka och i fara på grund av en kodad dagbok som hennes make lämnat efter sig.

Det blir ett perfekt tillfälle för lord Marcus att ta lady Elizabeth under sitt beskydd - och förföra henne tills hon inser att han är hennes livs kärlek. Bland spionage och mordgåtor möts de två i en sensuell kamp, där alla vapen är tillåtna."


----------------------------------Jag tycker om Sylvia Days historiska romaner och har läst Synda och Älska tidigare. Drama är alltså den tredje och den här gången är det 1700-tal och en thriller det handlar om.

Jag blev lite förvånad när jag började läsa Drama. I både Synda och Älska har den kvinnliga huvudpersonen varit en självständig, stark kvinna som bejakar sin sexualitet men Elizabeth i Drama känns mer osjälvständig och inte alls lika handlingskraftig som jag hade väntat mig.
Inte heller den manliga huvudpersonen är riktigt vad jag är van vid när det gäller Days böcker. Männen i Synda och Älska är manliga men de uppskattar också en stark kvinna, en jämlike, men Marcus känns inte alls som en sådan person.

När det gäller stämningen i boken så saknar jag lite passion och hetta, relationen mellan Elizabeth och Marcus är lite ljummen tycker jag, även om de i grund och botten älskar varandra.

Drama är lättläst och den går inte heller att lägga ifrån sig när man väl börjat läsa precis som andra böcker av Sylvia Day, speciellt de historiska romanerna. Men tyvärr, när det gäller Synda, Älska och Drama så är nog Drama den svagaste av de tre.

Tack Bookmark förlag för rec.exet!

Drama finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
Ginza


1 kommentar:

  1. Jag har haft svårt att läsa hennes bok älska. Dock har jag hört en annan som ska va riktigt bra....den heter för dig blottad.
    Kram Cissi
    http://cissigrip.blogg.se

    SvaraRadera