onsdag 30 oktober 2013

Korståg (Tre-på-tre-utmaning, bok 2)

Korståg av Robyn Young

"År 1274
Efter åratal av blodspillan har en hemlig, fredsfrämjande sammanslutning. Brödraskapet, lyckats medla fram en vapenvila mellan kristna och muslimer i det Heliga landet. Men en hänsynslös skara västerländska handelsmän, som gör stora pengar på slav- och vapenhandel, planerar att sätta en djävulsk plan i verket som på nytt ska tända den fientliga gnistan bland Mellanösterns muslimer. Samtidigt, i Egypten, intrigerar sultan Baybars son mot sin egen far för att få honom att krossa de kristna och driva ut dem från det Heliga landet en gång för alla.

Tempelriddarna trängs från två håll och deras sista befästning i Palestina hotas. Då ger sig den unge tempelriddaren Will Campbell ut på ett uppdrag som kan rädda den bräckliga freden och avvärja det omedelbara hotet mot tempelriddarna och deras allierade. Om det lyckas. Starka krafter och farliga fiender står i Will Campbells väg."

--------------------------------------------


Korståg är andra delen i Robyn Youngs trilogi Korsriddaren och andra boken för mig i Pocketlovers tre-på-tre-utmaning

Även i den här delen är det mycket historia och sett ur  både muslimsk och kristen synvinkel. Och nu blandar sig också italienarna, den tidens stora handelsstäder Milano och Genua, in i handlingen. Måste säga att det var verkligen en salig blandning i Palestina på 1200-talet! Och alla konspirerade mot alla och försökte utnyttja andra och den klarast lysande stjärnan var egennyttan.

En sak jag verkligen uppskattar i den här andra delen är att man lagt till en personförteckning i slutet av boken. Nu är det så många personer med i handlingen att utan personförteckningen skulle det nog emellanåt vara svårt att hålla reda på alla.

I november är det dags för den sista och avslutande delen i både trilogin och utmaningen - Rekviem.


Korståg finns att köpa hos t exInga kommentarer:

Skicka en kommentar