lördag 27 december 2014

Heligt blod

Titel: Heligt blod
Författare: Jonathan Heyes
Format: Pocket
Antal sidor: 362
Förlag: Bokförlaget Bra Böcker

"De hittade henne i sin lägenhet i East Village, New York - uppspikad på väggen.
Rättsläkaren Edvard Jenner trodde att han hade  lämnat sitt tidigare liv och rättsmedicinen för gott, men det bestialiska mordet på en 21-årig kvinna drar honom tillbaka. Det enda ögonvittnet är Ana de Jong, släkting till en av Jenners vänner som nu ber den rättsmedicinske experten om hjälp att skydda henne.
Jenner har deltagit vid flertalet brottsplatsutredningar och utfört tusentals obduktioner, men detta mord är annorlunda. Offrets nakna kropp har arrangerats som vid ett ritualmord och är märkt med mystiska tecken. Jenner blir övertygad om att en seriemördare härjar i staden och hans farhågor besannas av ännu ett fasansfullt mord. Samtidigt kompliceras hans känslor för Ana.
Den desperata jakten på psykopaten leder Jenner och Ana in i mördarens egen privata mardrömsvärld och det blir allt svårare att säga vem som är jägare och vem som är byte. Vem som ska leva...och vem som ska dö."

------------------------------------------------

Heligt blod är absolut ingenting för känsliga. Det här är en, på ett sätt, typisk amerikansk thriller om seriemördare, det är blod, bestialiska mord med rituella inslag, oskyldiga offer som lemlästas på de mest fasansfulla sätt. Och så mitt i rättsläkaren som är den enda som lyckas tyda vad seriemördaren vill och varför han gör som han gör. Självklart finns också ett kvinnligt offer, som överlevt, med i bilden och det är först och främst henne som "hjälten" ska rädda - för det är ju lika självklart att mördaren är ute efter henne eftersom hon lyckades överleva första gången. Tempot är uppskruvat till max och det händer hela tiden något så att man drivs att läsa vidare för att få reda på mer, trots att man inte precis behöver vara en raketforskare för att redan från början veta vad som kommer att hända och hur det hela kommer att sluta.

När jag pendlade till jobbet så var den här typen av böcker perfekt läsning på tåget tidigt på morgonen. Detta är läsning som egentligen inte kräver nånting av mig som läsare, det händer hela tiden nånting och det ör spännande, så en sån här bok är perfekt att grotta ner sig i när man är trött och behöver hålla sig vaken så att man inte missar stationen där man ska stiga av tåget.

Heligt blod är ingenting för den som söker mysläsning eller nånting som kräver tankeverksamhet, däremot är den perfekt att läsa rakt av som underhållning och som nånting att vila ögonen på när man helt enkelt inte orkar läsa någonting mer krävande.

Heligt blod finns att köpa hos t ex

Adlibris (engelska) 
Bokus (engelska)
CDON (engelska)
Bokbörsen (svenska)


1 kommentar:

  1. Åh den här ska jag genast bära in och lägga på nattduksbordet så jag snart läser den :)

    SvaraRadera