söndag 14 december 2014

Julenkät - Julens läsning

Jag blev taggad av Mias Bokhörna att göra den här enkäten om julens läsning och det passar ju bra att göra den direkt idag.1. Julen närmar sig med stormsteg. Vilka/vilken bok önskar du dig i julklapp i år?

Ojdå, det här var ingen lätt fråga. Jag önskar mig massor av böcker, men sen får vi se vilken/vilka min man bestämmer sig för att köpa. Faktiskt så har jag för första gången gjort en önskelista, men istället för att lägga ut jättelistan så väljer jag ut några av böckerna på den listan
Spökstaden av Random Riggs
Gökens rop av Robert Galbraith


Barnbruden av Anna Laestadius LarssonHitlers furier av Wendy Lower


2. Har du något bra tips på en riktigt bra bok att ge bort i julklapp? Det går bra med flera tips fördelat på genre också om du har många idéer

En till svår fråga... men till min man som är historieintresserad skulle jag nog kunna tänka mig att ge några av böckerna i ovanstående lista. De av mina böcker som han är intresserad av har han redan läst...

3. Många ser till att ordna julläsningen på egen hand för att se till att vara på den säkra sidan och få läsa det man vill och inte bara det som den nyckfulle tomten kommer med. Har du planerat din julläsning? Kanske sparat någon godbit eller köpt enbart för att förgylla din jul och nyårshelg?

Jag har så många olästa böcker att jag mest koncentrerar mig mer på att minska den listan istället. Däremot brukar jag, snål som jag är, köpa böcker efter jul, när bokhandlarna har reapriser.

4. Julen är ju en social högtid med släkt och familj i centrum. Hur gör man då för att hitta lästiden? Har du någon bra ursäkt för att slippa ifrån sällskapsspel och grönkål och få läsa en stund i lugn och ro?

Inga problem hemma hos oss. Vi har inga egna barn och väldigt få äldre släktingar, syskonen har sina egna familjer med vuxna barn så julen brukar min man och jag se som en tid då vi kan ta det lugnt och bara vila upp oss och göra det vi vill.

5. Många läser höstens pristagare, typ Nobel eller Augustpris, under julen. Brukar du göra det?

För mig är det snarare tvärtom, julen är den tid då jag ganska säkert inte läser pristagare. Under jultid är det lättare litteratur bara för underhållning som gäller.

6. Brukar du läsa någon särskild bok eller bokgenre för att komma i julstämning?

Nej, det gör jag inte

7. Finns det någonting du absolut INTE vill ha i julklapp?

Jag vill definitivt inte ha hushållsattiraljer....fick en 10-liters kastrull av en välmenande släkting ett år och nånting liknande vill jag inte gå igenom en gång till.

8. Vad är det godaste tilltugget till en bok under julen?

Det farliga med julen är att det finns så mycket att välja mellan men ska jag välja bara en så blir det nog blandningen russin och mandel

9. Har du något speciellt minne av en fantastisk läsupplevelse från någon tidigare jul?

Det skulle nog vara jularna när jag fortfarande bodde hemma hos min pappa. När vi hade ätit och julklapparna var utdelade och öppnade så letade var och en en bra plats att mysa i och öppnade boken och bara läste. Då var det jul!

10. Finns det något speciellt du har som tradition att läsa varje jul?

Nej, faktiskt inte. Jag läser som vanligt, blandat efter vad jag har lust med just då.

---------------------

Och jag gör som Mia och  taggar  några bloggare att också göra enkäten.

Cattis Bokblogg
C.R.M. Nilsson

Är det någon mer som vill göra enkäten så är det bara att göra det, men lämna då gärna en länk i kommentarsfältet.3 kommentarer:

  1. Nej hushållsredskap är inte så kul att få ;)

    SvaraRadera
  2. Tack för taggningen, ska fundera lite på frågarna så kommer mitt svar snart.

    SvaraRadera
  3. Jag hoppas du får Barnbruden för den är riktigt bra.Kul att du gjorde enkäten.

    SvaraRadera