torsdag 4 december 2014

Onda flickor

Titel: Onda flickor
Författare: Alex Marwood
Format: Pocket
Antal sidor: 396
Förlag: Pocketförlaget

"Sommaren 1986 dömdes två unga flickor till fängelse för mord.
Tjugofem år senare rapporterar journalisten Kirsty Lindsay om en rad mycket obehagliga attacker på unga kvinnor. Hennes efterforskningar leder henne till städaren Amber Gordon.
Så träffas Kirsty och Amber på nytt, för första gången sedan den där svarta dagen då de var barn.
De blir snabbt medvetna om den stora fara de befinner sig i. Och med nya identiteter - och familjer - att skydda är de beredda att göra vad som helst för att bevara sin hemlighet."---------------------------------------
Jag hade sett den här boken nämnas med lite varierande omdömen på flera olika bloggar, så när jag fick möjlighet att köpa den billigt på Matmässan så slog jag till.

Vanligtvis försöker jag undvika i möjligaste mån att läsa andras recensioner på böcker jag har hemma eller böcker jag misstänker att jag förr eller senare köper/läser, men ibland kan man inte undvika det i alla fall. Onda flickor är en sådan bok - jag tyckte ett tag att jag såg recensioner och inlägg om den överallt. Med tanke på att det faktiskt var ganska många som tyckte att boken var bra så hade jag rätt så höga förväntningar på den. Tyvärr blev slutresultatet bara ett stort NJA för mig...

Onda flickor är välskriven, miljöbeskrivningarna utmärkta (jag påminns om Luton kvälls- och nattetid), personbeskrivningarna likaså. Det ursprungliga brottet är lika upprörande som det är i verkligheten och väcker funderingar på om och hur barn ska straffas. Brotten i Whitmouth är sådana som får en att kura ihop sig och lyssna efter fotsteg bakom sig när man är ute och går på kvällen. Alla ingredienserna finns där, ändå känner jag mig inte engagerad, jag sugs inte in i berättelsen.

Så för mig blev Onda flickor en liten besvikelse men jag ger inte upp, nu ska  jag läsa en bok till (Granne med döden kom ut i år) av Alex Marwood så får jag se om den funkar bättre för mig. Ibland kan det ju vara så att trots att en specifik bok av en författare inte funkar så gör nästa det. Kanske hade jag också för höga förväntningar på boken efter att ha läst många positiva recensioner.

Onda flickor finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON 
3 kommentarer:

  1. Hoppas du gillar Granne med döden bättre :)

    SvaraRadera
  2. Å, dette er nok en spennende bok! Men krim må vente til etter jul hos meg. Det ligger så mange andre bøker og venter. Og nå er juleforberedelser mest aktuelt. Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  3. Onda flickor tyckte jag oxå var en besvikelse, ska läsa Granne med döden fungerar inte den heller för mig så blir det nog inga fler böcker av Alex Marwood närmsta tiden..

    SvaraRadera