onsdag 8 april 2015

Under jorden i Villette

Titel: Under jorden i Villette
Författare: Ingrid Hedström
Format: Inbunden
Antal sidor: 348
Förlag: Alfabeta förlag

"En ung journalist hittas mördad i en malmlast på en pråm i Villette. I sin hand har han ett fragment av en svensk tidning.
Det visar sig att han är utsänd för att skriva en historik över gruvkatastrofen som på 1950-talet dödade 162 arbetare i staden.
När undersökningsdomaren Martine Poirot börjar utreda fallet pekar vissa spår mot korruption och svindlande affärer i en fransk affärsmans stålbolag i staden.
Samtidigt leder mer än en ledtråd till det lilla insomnade gruvsamhället Hanaberget i svenska Bergslagen.
När ett nytt mord sker i Villette inser Martine att hon inte bara är sanningen på spåret utan även att hennes eget liv är hotat."

---------------------------

Under jorden i Villette är tredje delen i Ingrid Hedströms serie om den belgiska undersökningsdomaren Martine Poirot.

Jag tycker om Martine Poirot och efter att ha läst om henne i tre böcker så kan jag föreställa mig hur hon ser ut med sina snygga kläder och höga klackar, dvs precis tvärtemot hur en svensk myndighetsperson skulle se ut.

Själva berättelsen är inte speciellt komplicerad och som läsare kommer man på redan i ett ganska tidigt skede på vem som är skurken. Men det gör faktiskt ingenting, här är det småstadslivet och de charmiga karaktärerna som är det viktiga. Just den här berättelsen har förgreningar till Sverige och dem hade jag kunnat tänka mig att vara utan eftersom de i mitt tycke inte tillförde något till "huvudspåret".

Deckarna om Martine Poirot är charmiga mysdeckare som jag tycker om att läsa emellanåt och jag lär fortsätta följa serien i alla fall ett tag till.

Mina recensioner på tidigare delar av serien

Lärarinnan i Villette
Flickorna i Villette

Under jorden i Villette finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar