onsdag 29 juni 2016

Good Girl av Mary Kubica

Titel: Good Girl
Författare: Mary Kubica
Format: Pocket
Antal sidor: 377
Förlag: HarperCollins Nordic

"Som dotter till en framstående domare i Chicago har Mia Dennett ignorerat sin pappas förväntningar och blivit bildlärare på en skola för problembarn. En kväll går Mia till en bar för att träffa sin tillfälliga pojkvän, men när han inte dyker upp gör hon valet att gå hem med en främling. Till en början verkar Colin Thatcher vara ett säkert one night stand med sitt inställsamma sätt och sin torra humor.

Colins jobb är att kidnappa Mia, som ett led i en invecklad utpressningshistoria, och att överlämna henne till sina uppdragsgivare. Men planen tar en oväntad vändning när Colin plötsligt bestämmer sig för att gömma Mia i en övergiven stuga mitt ute i ingenstans, på flykt från både polisen och de personer som anlitat honom. Mias mamma och kriminalkommissarie Gabe Hoffman gör allt de kan för att hitta dem. Men ingen hade kunnat förutspå den härva som slutligen får hela familjen Dennetts värld att rämna."

--------------------------


Good Girl är  Mary Kubicas debutbok och jag har varit sugen på att läsa den ända sen den kom ut, men inte kommit mig för att skaffa den. Men när jag hittade den på en loppis slog jag till direkt.

Kapitlena är inte bara uppdelade på person utan också "Innan och "Efteråt". I början hajade jag till ett par gånger när det blev byte på person och/eller tidsperspektiv men jag vande mig rätt så snabbt.
Jag är inte speciellt förtjust i någon av karaktärerna i boken, det är ingen som känns speciell eller så annorlunda att jag skulle fastna för någon av dem, som karaktärer tycker jag de är rätt så opersonliga och lite väl alldagliga. Och det är kanske därför boken inte heller känns speciellt spännande. Självklart funderar jag på vad som ligger bakom kidnappningen och varför men inte så att jag sitter på helspänn.

Tempot är rätt så långsamt, bitvis nästan  lite för långsamt, så jag var helt oförberedd på knorren i slutet av boken. Jag blev faktiskt så överraskad att jag var tvungen att gå igenom händelserna i huvudet för att försöka komma underfund med om jag egentlige borde ha misstänkt något.

En bok till av den här författaren har kommit ut på svenska i år och jag blir faktiskt riktigt sugen på att läsa den.

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Mary Kubicas websida

Good Girl finns att köpa hos t ex

Adlibris Danskt band/Pocket/E-bok
Bokus Danskt band/Pocket/E-bok
CDON Pocket/E-bok


2 kommentarer:

  1. Har hört talas om den här boken, en hel del. Den låter spännande.

    SvaraRadera
  2. Har hört många olika åsikter om denna bok. Kul att höra dina. Vill läsa den faktiskt. :)

    SvaraRadera