måndag 27 juni 2016

Veckans bokbloggsfråga - vecka 26

Det har varit underbart väder idag, lagom varmt och visserligen soligt, men inte sån där brännande sol. Såhär får det gärna fortsätta. Så länge vädret håller sig så här så kan jag också tillbringa lite tid ute. Även om jag inte kan gå ut i solskenet så kan jag i alla fall sitta i skuggan och läsa.  Så mycket "jobbat" på datorn har det alltså inte blivit idag och det får jag väl försöka ta igen ikväll och i natt. Och först är det dags för Veckans bokbloggsfråga som anordnas av barnboksbloggen. Den här veckan vill hon veta

Hur påverkar sommaren ditt bokbloggande? Lägger du ner mindre tid på bloggandet under sommaren eller lägger du tvärtom ner mer tid nu när du förhoppningsvis är ledig? Kommer du att köra några speciella teman, utmaningar eller tävlingar på din blogg nu under sommaren eller kommer du kanske att ha ett semesteruppehåll från bloggen istället? 

----------------

Eftersom jag är hemma hela sommaren så lär jag försöka blogga precis som vanligt. Men jag får ju jobba hårdare för att komma på vad jag ska ha för inlägg. Självklart läser jag och då blir det recensioner men jag måste ju ha något annat också för att fylla ut eftersom de vanliga "fasta" inläggen (Bokbloggsjerka, Tematrio, En smakbit på söndagen osv osv) uteblir eftersom de också har sommaruppehåll. Så det blir till att gnugga geniknölarna och försöka komma på något att fylla ut med mellan recensionerna. Och det betyder också att det kanske inte blir inlägg riktigt lika ofta, och att jag tar en bloggfri dag lite oftare än jag brukar göra.
Jag ska sätta min man och min bror i arbete med att komma med förslag på inlägg och då kan man ju bara hoppas på att någon av dem kommer på ett sammanhängande tema som jag kan använda hela sommaren.

6 kommentarer:

 1. förmodligen håller jag igång hela sommaren.

  SvaraRadera
 2. Försöker också blogga precis som vanligt, men som du säger så har ju flera av de fasta inläggen sommarlov så då får man försöka hitta på något annat eller ha bloggfria dagar.

  SvaraRadera
 3. Jag kommer nog mest ha recensioner i sommar, beror lite på hur läsningen flyter på och vad det är för väder :)

  SvaraRadera
 4. Det är inte helt lätt att komma på inlägg att skriva, förutom recensionerna då. Bra idé att sätta andra i arbete med att komma på något. Eventuellt provar jag också med det :)

  SvaraRadera
 5. .Låter som en bra ide att låta andra brainstorma fram förslag på inlägg! Tror att jag kanske testar det också. :)

  SvaraRadera
 6. har upptäckt ett par läsutmaningar i sommar, bl. a. på Mias bokhörna
  https://eggetbok.blogspot.se/2016/06/sommarlasning-2016.html

  SvaraRadera