söndag 12 juni 2016

Tjugo år till dig av Anna Lönnqvist

Titel: Tjugo år till dig
Författare: Anna Lönnqvist
Format: Inbunden
Antal sidor: 291
Förlag: Ordberoende förlag
Recensionsexemplar

"Linn har en turbulent sommar bakom sig. När hon på egen hand bestämmer sig för att uppfylla sin längtan efter barm slutar det i en smärtsam förlust. Hon flyr från sin barninredda lägenhet i Stockholms innerstad till natursköna Abisko.

På fjällstationen jobbar Joel. Han har bara en het önskan i livet, men förhoppningarna går i kras när flickvännen sviker. Han lämnar förortsvillan i Stockholm för nordligaste Lappland.

För tjugo år sedan möttes Linn och Joel på en stökig universitetsfest. En kväll Joel aldrig glömt men som Linn knappt kommer ihåg. Omgivna av det vackra och dramatiska fjällandskapet korsas nu deras vägar igen. Men de hinner inte mer än träffas innan deras tidigare liv kommer ikapp.

Vad hände egentligen luciakvällen för tjugo år sedan? Varför vägrar Carin, den sjuttioåriga kvinnan på tåget, att lämna Linn ifred? Och varför riskerar Joel allt för att bevara sin hemlighet? Under några omtumlande och dramatiska septemberdagar tvingas Linn och Joel söka inom sig för att få svar. Men går det att släppa taget om den enda drömmen man någonsin haft?"

-----------------------------
Anna Lönnqvist debuterade 2014 med boken Tills kärleken skiljer oss och det var många som tyckte mycket om den. Tyvärr har jag inte läst debutboken, än, men när jag fick en förfrågan från författaren om jag ville läsa den här boken så tog jag givetvis chansen direkt.

Händelserna och personerna känns riktigt äkta och trovärdiga och att det hela utspelar sig mot bakgrund av den norrländska fjällmiljön ger berättelsen det där lilla extra. Jag är ju själv norrifrån så böcker som utspelar sig där uppe har en speciell plats i mitt hjärta.
Tjugo år till dig handlar om livet och kärleken, om att var sak har sin tid, även stor sorg har ett slut och då är det dags att gå vidare.

Den här boken är lättläst, sidorna bara svischar förbi och den är perfekt sommarläsning. Jag tycker mycket om Tjugo år till dig och nu måste jag definitivt läsa författarens första bok också!

Tack till Anna Lönnqvist för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Anna Lönnqvists websidaTjugo år till dig finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden/E-bok
1 kommentar: