söndag 1 november 2020

En smakebit på søndag - Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan

 Den här helgen har verkligen varit lugn. I och med att smittspridningen i Uppsala ökat så har vi stängt in oss mer och alltså undvikit att t o m åka och handla. Som tur var så gjorde vi ju veckohandlandet i början av veckan och har alltså det mesta hemma så vi har inte ens behövt åka iväg för att handla.Lördagen tillbringade vi med att läsa en stor del av dagen och så blev det lite pälsvård på bengalkatten Nitro som tyckte det var urskönt att bli borstad, på kvällen tog vi sen vår vanliga kvällsvila med en liten tupplur. Söndagen lär bli lika lugn och vi hoppas nu på att pojkarna också inser att det är söndag och inte kör upp oss alltför tidigt på morgonen. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Flukten fra virkeligheten

-----------------

Min smakbit kommer från sidan 90 i Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan av Annie Darling (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"En bokhandel! Jag älskar bokhandlar!" utbrast Wallis, och sedan fick Verity besvara en störtflod av frågor om vilket universitet hon gått på, var hennes familj bodde (sedan biskopen som varit så fientlig till hennes far gått i pension bodde mr och mrs Love i ett lite mer typiskt kråkslott till prästgård i en charmig by i East Lincolnshire Wold) och vad hon hade för planer för sommaren (oklart). Varje svar möttes av stora leenden och hänförda utrop, som om Verity gjort en tonsäker tolkning av "My Heart Will Go On" eller bjöd på lika stor underhållning som en säl som balanserade en tallrik på nosen. Hon hade inte gjort någotdera. Hon var bara en ung kvinna som satt bland främlingar och insisterade på att hon och Johnny endast var goda vänner."







OBS! Du har väl sett att jag lottar ut ett ex av Bibliotekarien i Auschwitz här på bloggen? Regler och anmälan finns HÄR

12 kommentarer:

  1. Tack för smakbiten! Den läste jag för ett tag sen. Har kommit fram till att hennes böcker inte passar mig. Hoppas du tyckte om den.

    SvaraRadera
  2. den boken kände jag inte till. tack för smakebiten! hoppas att ni får en lång och skön sovmorgon!

    SvaraRadera
  3. att handla i en nästan tom mataffär kan ju inte riktigt jämföras med festande... men man ska vara försiktig och inte trängas med massa främlingar, verkar vara en trevlig bok, tack för smakbiten.

    SvaraRadera
  4. Om en bok har ordet bokhandel i titeln så blir jag automatiskt nyfiken.

    SvaraRadera
  5. Det är bok nummer 2 tror jag, ettan har jag läst.

    SvaraRadera
  6. När det är bokhandel i titeln blir man ju nyfiken.

    SvaraRadera
  7. Många tycks tycka att de har följt restriktionerna länge nog, och därför ökar smittspridningen. Det kommer att bli jobbigt. Men tack för den trevliga smakbiten!

    SvaraRadera
  8. Sett boken lite här och var, verkar vara feelgood. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera
  9. Jag läste första delen av den här serien men fastnade inte riktigt. Men Verity var absolut en cool karaktär!

    SvaraRadera
  10. Titeln låter bekant, kan det vara en uppföljare? Tack för smakbit, jag har varit och handlat i en folktom affär idag när regnet står som spön i backen. Som turistort har vi haft ett stort antal höstlovsfirare här hela veckan, nu blir det skönt att slippa tänka på vilka tider man kan gå o handla. Tack för smakbit

    SvaraRadera
  11. Läste den för en tid sedan. Tack för smakbiten.

    SvaraRadera
  12. Bokhandel i tittelen ... og jeg må lese. Selv om kjærlighetsromaner ikke er min greie ... :)

    SvaraRadera