torsdag 6 september 2012

Döden i Montmartre

Döden i Montmartre av Claude Izner

"I november 1891 hittas en ung kvinna död på Boulevard Montmartre i Paris. Hon har strypts till döds och hennes ansikte har vanställts till oigenkännlighet. Hon är helt klädd i rött, men hennes fötter är bara.
När en röd damsko lämnas till bokhandeln Elzévier misstänker bokhandlaren Victor Legris ett samband mellan de två händelserna och tillsammans med sin trofaste medhjälpare inleder han en mysteriejakt kantad av obesvarade frågor: Vem är mördaren? Och inte minst, vem är offret?
Intrigen tätnar när en berömd cabareartist stryps i sin lägenhet. Legris efterforskningar leder honom djupt in i Montmartres mörkaste gränder och kretsarna kring det färgsprakande nöjesetablissemanget Moulin Rouge."

------------------------------------------------------------------------

Det här är den tredje boken i serien av Claude Izner. Och jag blev glatt överraskad denna gång. Victor flänger intebara  runt utan han är mer än del av själva handlingen och är faktiskt med och löser själva mysteriet. Beskrivningen av Paris på 1800-talet är även denna gång härlig och man känner som om man förflyttats till dåtidens Frankrike. Och efterordet med mer fakta om 1800-talets slut i Frankrike  är såklart suveränt. Joseph har även i denna bok en framträdande roll och är den som egentligen letar fram dom mest betydelsefulla ledtrådarna. Jag tycker faktiskt lite bättre om den här tredje delen i serien än vad jag tyckt om dom två tidigare.

Döden i Montmartre finns att köpa hos t ex Bokus och Adlibris


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar