söndag 2 september 2012

Operation utlästa böcker

Har precis börjat fylla en ny kartong med utlästa böckerHur och vart gör man sig av med dem? Mina möjligheter är snart uttömda, men jag vägrar att kasta böcker... Det som jag hittills gjort 
- gett mamma sånt som jag tror hon ska vara intresserad av. (Nackdel: hon har lika fullt med böcker och skickar tillbaka böckerna hon läser ut och lägger till några av sina egna)
- gett böcker till en väninna som också läser mycket. Problemet är att nu har hon sagt stopp - hon har behållit det hon vill läsa och delat ut resten, men nu är bokhyllorna fulla och hon vill inte ha mer på ett tag.
- prackat på alla besökare minst en, men helst flera böcker ur "utläst"-lådan.
- donerat till ett rehabhem (men dom är inte intresserade av fler)
- sålt några på loppis

Och självklart behåller jag själv dom böcker som jag gillar mest och som jag kan tänka mig att läsa om.
Men sen då? Vad gör jag med resten? För, som sagt, jag klarar helt enkelt inte av att kasta böcker... Hur lyckas andra att göra sig av med utlästa böcker? Eller behåller dom alla böckerna själv?

Tips, någon?4 kommentarer:

 1. De flesta böcker behåller jag själv. Men när vi flyttade nu under sommaren hittade jag några få som jag inte kände ett behov av att ha kvar, först kollade jag på bloggen om det fanns någon som var intresserad, fick iväg 3 böcker på det sättet :) resten ska jag lämna till en andrahandsbutik här i samhället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tur du har som kan behålla dom flesta själv! Hos oss så räcker inte utrymmet till så vi får gallra hårt och bara behålla dom absoluta favoriterna.

   Radera
 2. Var bor du? Det måste väl finnas bokbloggare i närheten som är intresserade? Annars hade jag gett dem till en secondhandaffär. Jag behåller de allra flesta men några försöker jag sälja eller ger till secondhandaffärerna här i staun, det blir ju överfullt i hyllorna annars. Just nu samlar jag ihop inför 15 september, kanske ska du också satsa på det? http://www.facebook.com/events/107664859381083/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bor strax utanför Uppsala... Jadu, 5 september är jag tyvärr bortrest - men jag kanske ska ta med mig nån bok och lämna där jag är då...
   Precis, det är samma här, behåller jag alla så blir det ännu mer överfullt i hyllorna.

   Radera