måndag 10 september 2012

[geim]

[geim] av Anders De La Motte

"Henrik HP Pettersson är en småhustlare som skiter i det mesta. En dag kommer han över en mobiltelefon som märkligt nog verkar veta det mesta om honom, och via den blir han inbjuden till en fascinerande ny upplevelse. Ett Alternate Reality Game som utspelar sig i den intet ont anande Svennevärlden. Efter att ha klarat inträdesprovet erbjuds HP en rad olika kittlande uppdrag som alla filmas för att senare visas upp på en rankinglista och bedömas av ett slutet nätcommunity. I takt med spänningen, belöningarna och inte minst creden från fansen växer tar HP allt större risker och snart är han beredd att göra nästan vad som helst för att få fortsätta spela.
Polisinspektör Rebecca Normén är HP:s totala motsats. Hon är anställd på Säpos livvaktsrotel och har järnkoll på sitt liv, ändå känner hon sig inte säker. Någon vet obehagligt mycket om hennes förflutna. Om sådant som ingen borde veta. Som till exempel att hon är en mördare... Är det någon som leker med henne?
Efterhand som Spelet tränger sig alt djupare in i deras liv närmar sig HP:s och Rebeccaa världar oundvikligen varandra. Men om verkligheten bara är ett Spel, vad är då egentligen på riktigt? Och är du verkligen säker på att du vill Spela?"

------------------------------------------------------------------

Lättläst och spännande och jag sträckläste faktiskt boken, trots att det egentligen inte är min typ av bok. Så underhållande är det men jag saknar faktiskt lite mer djup i berättelsen. Och visst, att blanda engelska och svenska på det här sättet fungerar och är väl egentligen ganska naturligt i vissa sammanhang, men jag blir lite smått irriterad på det och det stör min läsning en aning.

[geim] finns att köpa hos t ex Bokus och Adlibris


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar