lördag 22 september 2012

Organiserat läsande

Har dom senaste dagarna surfat runt lite bland alla bokbloggar och förundrats över hur organiserade folk är med sitt läsande. Eftersom mitt eget läsande bäst kan beskrivas som kaotiskt, nyckfullt och impulsivt så blir jag sjukt imponerad av alla som gör listor, planerar vad dom ska läsa och när, och som hela tiden verkar ligga minst ett steg före med sin planering. Det närmaste organiserat läsande jag kommit hittills är PocketloversTre på tre-utmaning och där kände jag mig tvungen att läsa igenom dom tre böckerna snabbt som attan för att klara av utmaningen. Risken fanns nämligen annars att jag råkat in på något sidospår och glömt bort hela utmaningen.  Hur gör du?


6 kommentarer:

 1. I vanliga fall har är jag kaotisk, jag har MÄNGDER med olästa men oftast när det kommer nya så är det fortsättningen på olika serier jag läser först för de lockar mest. Sen har jag mängder med böcker som jag vill läsa samtidigt så kan läsam ånga böcker samtidigt vilket bara blir kaos.
  Just nu har jag en [prio 1] lista på 30 böcker(fyller på när en försvinner..) Men jag måstenu ha läst 30 böcker innan jag får göra en bok beställning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan bara önska dig lycka till med att lyckas låta bli att göra en bokbeställning. Vet att jag lovat mig själv 1000 gånger att inte beställa mer förräns xxxxx. Men, om jag inte trillar dit alldeles själv så lyckas min man få mig att glömma löftet...

   Radera
 2. Jag är en sån där strukturerad listperson :) Om jag skulle stå och välja bland de drygt 160 olästa böckerna varenda gång det är dags för en ny så skulle jag nog aldrig komma till skott. Och jag är ganska noga med att läsa de gamla hyllvärmarna också, men tyvärr köper jag fler böcker på ett år än vad jag hinner läsa så det byggs på hela tiden :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, det är precis så jag gör - när det är dags för en ny så står jag där och "smakar" mig fram till vad jag ska läsa som nästa bok - vad som känns "rätt" just då...
   Och ja, jag skaffar mig också fler böcker per år än jag hinner läsa. Men jag ser det som att då har jag bara fler att välja mellan, nånting för varje tänkbar sinnesstämning.

   Radera
 3. För mig fungerar inte listor - hur jag än försöker. Om jag sätter samman en lista över 20 titlar jag vill ha lästa inom en period känner jag mig antingen pressad eller omotiverad. Det slutar alltid med att jag plockar upp någon annan bok som väckt mitt intresse; är alltså mer för det "spontana" och läser efter sinnesstämning. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så läser jag också - jag måste känna för boken just där och då för att komma igång med att läsa den.

   Radera