söndag 8 januari 2017

En smakebit på søndag - Brevbärarens sista möte


Den här helgen Trettonhelgen kommer nog alltid att vara lite speciell för mig. Förr om åren betydde Trettonhelgen årets första mässa. Då stod vi i en monter i fyra dagar på Husdjursmässan i Stockholm och visade upp och informerade om illrar. Det var jätteroligt samtidigt som det också var ganska jobbigt såklart att "jobba" en hel helg. Trots att den tiden nu är förbi så blir det lite nostalgiskt just den här helgen och det blir på något sätt inte av att göra något annat utan numera tar vi det bara lugnt hela helgen.
Men den här helgen betyder också att man nu återgår lite mer till de vanliga rutinerna och dit hör En smakebit på søndag som nu är tillbaka efter juluppehållet. En smakebit på søndag hålls av Flukten fra virkeligheten och innebär att man bjuder på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

--------------

Jag har bara några sidor kvar i boken jag läser just nu så jag tar min smakbit från boken som jag snart ska börja på. Smakbiten kommer från sidan 9 i Brevbärarens sista möte av Dan Fränkel (titeln är länkad till Adlibris och där finns mer info om boken.)

"- DEN TREDJE APRIL NITTONHUNDRASJUTTIOSEX -
Snöflingorna på Folkungagatan hade smält till slask. Gnistanförsäljarna hade lämnat tunnelbaneuppgångarna och Systemet hade stängt. Gatlyktorna tändes och lördagsfriden började sänka sig över Södermalm. Robert Hansson tog av sig mössan och stampade av sig slasket i farstun innan han låste upp. Han lade ifrån sig plånboken och nycklarna på den gamla sekretären och hann just registrera den odiskade koppen på diskbänken när han fick syn på mannen som stod dold vid väggen. "Du ska komma med mig.""


28 kommentarer:

 1. arma brevbärare! kommer hem och ska ta det lugnt

  SvaraRadera
 2. Ska bli spännande att höra vad du tycker om denna sedan. Jag är ju lite svag för böcker som utspelar sig på 70-talet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju lite kul att läsa sånt eftersom man kommer ihåg en del...

   Radera
 3. Detta var en okänd bok för mig! Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 4. Så flott smakebit, ha en fin søndag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du också haft en fin söndag!

   Radera
 5. Tack för smakbiten - den blev jag faktiskt lockad av!

  SvaraRadera
 6. Jag gillar när en text lallar på i en vardaglig lunk för att plötsligt avbrytas av något spännande/otäckt/intressant.

  SvaraRadera
 7. Avbruten vardag - och nu vill jag ju veta varför :)
  Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Vem står dold vid väggen när han kommer hem? Spännande, den här blir jag väldigt nyfiken på. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Det här låter ju spännande, jag blev tvungen att googla för att få veta mer och jag kan absolut tänka mig att läsa den här. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 10. Vilken spännande smakbit. Tack.

  SvaraRadera
 11. Spännande smakbit som väcker intresse - tack för den! :)

  SvaraRadera
 12. Oh, nu känns det som att det kan hända precis vad som helst :)

  SvaraRadera
 13. Spännande! Och både bok och författare var okända för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera