onsdag 7 juni 2017

Kulturkollos veckoutmaning: Kulturella presenttips


Igår var vi på 60-årsfirande och åt smörgåstårta. Jag är inte speciellt förtjust i just smörgåstårta men kan tycka att det är gott någon gång så länge det inte är alltför ofta. Men efter igår så är mitt mått fullt för minst ett år framåt.
Att vi var på kalas passade oväntat bra in på  Kulturkollos veckoutmaning som den här gången handlar om kulturella presenter

Den här veckan pratar vi kalas och fest hela veckan och vi behöver hjälp med presenttips. Välj själv om ditt tips är till en nybakad student, till en konfirmand, till ett brudpar eller ett födelsedagsbarn. Eller varför inte en passande gåva till skilsmässofesten Viktoria skrev om igår? Har du många tips att dela med dig av så ge ett tips till varje! Det ska vara ett kulturellt presenttips – en bok, en film eller kanske en kulturupplevelse.

--------------------

Jag tycker presenter är väldigt personliga och vad man ger beror helt på mottagarens intressen. Har själv fått presenter av typen "Det här är perfekt till en 40-åring" och det blev bara så totalt fel.

Istället tipsar jag om presenter jag kunde tänka mig att ge till några som jag vet skulle uppskatta just de presenterna.

Till min mamma (som alltså är konstintresserad, speciellt måleri och konstglas) på hennes 90-årsdag skulle jag vilja ge en Peter Dahl-tavla (om jag bara hade råd). Hon är väldigt förtjust i just hans tavlor. Eller en samling med signerade fåglar av Oiva Toikka, en finsk glaskonstnär, eftersom hon samlar på sådana. Även med den presenten gäller "om jag hade råd".

Till min bror (som läser ganska mycket) på hans födelsedag skulle jag vilja ge hela Herkulesserien av Mons Kallentoft & Markus Lutteman eller någon liknande serie. Trots att han läst dem som redan utkommit så vet jag att han skulle älska att äga hela serien och jag vet också att han gärna skulle läsa om dem .

Till min svåger och hans fru på deras bröllopsdag skulle jag vilja ge biljetter till en musikal. Phantom of the Opera har de redan sett så det skulle nog bli The Book of Mormon i sådana fall.


1 kommentar:

  1. Helt rätt att presenter är bäst när de är personligt valda. Tack för dina inspirerande tips.

    SvaraRadera