fredag 25 maj 2018

Recension: Gudarnas skymning av Cecilia Larsson Kostenius

Titel: Gudarnas skymning
Serie: De fem elementen, del 2
Författare: Cecilia Larsson Kostenius
Målgrupp: 12-15 år
Format: Kartonnage
Antal sidor: 324
Förlag: Visto förlag
Recensionsexemplar

"Odal, Regina, Pål och Svala har avslutat sin träning i Nordanberget. Det är äntligen tid att ge sig av, som Eldkungens förtrupp, med en representant från vart och ett av de rena elementens olika folkslag.
Jord, eld, vatten och luft - tillsammans är de redo att ta upp kampen mot det femte elementet virus.
Deras uppdrag är att ta sig till Utmarken där virusgudinnan Oriana regerar över de fördömda. Många människor har tagits till fånga, och gruppen måste hitta dem innan det är för sent.
Men en spådom ställer dem inför svåra val. är de verkligen beredda att dö för det de tror på?"

---------------

Gudarnas skymning är andra delen i serien om de fem elementen och när jag fick förfrågan från författaren om jag ville läsa fortsättningen också så tackade jag såklart ja, jag vill ju veta hur det går för Odal, Regina, Pål och Svala med deras uppdrag i Utmarken.

Min favorit i första delen var Svala men nu börjar jag tycka mer och mer om Regina. Jag saknade ju lite mer substans när det gäller killarna i första delen av serien och den här gången kommer jag lite närmare Odal, men Pål tycker jag fortfarande är lite vag.

Det är ett högt tempo i den här boken och de flesta av mina invändningar från förra delen försvinner när berättelsen utvecklas vidare.Det jag också tycker mycket om är att man här får reda på lite mer om gudinnornas inbördes relationer och vad som från början orsakat alla stridigheter. Och allt är inte rakt av svart eller vitt utan saker och ting är lite mer komplicerade precis som det är i verkliga livet. Som läsare blir man inte serverad allt på ett silverfat utan man får fundera och tycka till lite själv om vad man tycker är rätt och/eller fel och det gillar jag.

Gudarnas skymning är, precis som första delen i serien, både lätt- och snabbläst och framför allt så får man tänka till lite själv hur man ställer sig när det gäller vem som har rätt eller fel och vad man har rätt att göra i olika situationer.  Jag ser fram emot nästa del i serien, för nu är jag riktigt nyfiken på hur det ska gå för ungdomarna och framför allt för den världen de lever i.

Tack Cecilia Larsson Kostenius för rec.exet!

Min recension av första delen i serien

De ursprungliga

Gudarnas skymning finns att köpa hos t ex

Adlibris Kartonnage
Bokus Kartonnage
CDON Kartonnage


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar