fredag 4 maj 2018

Recension: I egna händer av Cecilia Sahlström

Titel: I egna händer
Serie: Kommissarie Sara Vallén, del 2
Författare: Cecilia Sahlström
Format: Inbunden
Antal sidor: 334
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar

"De blåvita banden på Västra Sommarstadens koloniområde står i bjärt kontrast till höstens varma färger.
En man är funnen död. Mördarens tillvägagångssätt känns på samma gång impulsivt som beräknande. Kommissarie Sara Vallén vid Lundapolisen som bara dagar tidigare vittnat mot den man som misshandlat henne ska i tomheten som vittnesmålet lämnat efter sig hitta kraft att utreda mordet.
Den mördade visar sig vara en socialsekreterare. Hans krets beskriver en svärmorsdröm: empatiisk, social, lojal och klok. Men Sara anar oråd. Ingen människa kan vara så änglalik. Om han så vore - varför skulle han då ha mördats? Ju djupare polisen gräver i mannens relationer, desto mörkare hemligheter kommer i daga."

-----------------------

Den här boken dök upp som en överraskning från förlaget och det blev jag glad över. Överraskningar är alltid kul även om man ännu inte vet om man kommer att gilla boken eller inte.

Det verkar nästan ha blivit en vana att inte börja läsa en serie från början utan från t ex del 2, men hittills har det ju funkat, och det fungerade den här gången också. Enda nackdelen var nog att det fanns en hel del hänvisningar till tidigare händelser, som jag kan tänka mig fanns med i den tidigare boken, men det störde inte läsningen så jättemycket.

En av de saker som jag tycker om med den här boken är att den berättade en hel del om polisarbetet runt fallet och då ganska vardagligt. Ingen av poliserna var någon superhjälte som knäckte morden i princip på egen hand utan det hela handlade om "tråkigt" rutinarbete och en gemensam insats för att hitta brottslingen vilket kändes väldigt trovärdigt. Visserligen började jag en bit in i berättelsen ana  vem som var mördaren men det spelade faktiskt ingen roll, jag uppskattade att läsa om vägen fram till avslöjandet av motivet och mördaren.

I egna händer är en lättläst och trovärdig berättelse som jag tyckte om att läsa, nu ska jag bara se till att läsa första delen också. Ser fram emot att nästa del i serien och hoppas det inte dröjer alltför länge!

Tack Bokfabriken för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Cecilia Sahlströms websida

I egna händer finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


1 kommentar:

  1. Tack så hemskt mycket för en fin recension! Som författare är det ju underbart att läsa, som ljuv musik för ens öron :)! Och eftersom det här med att kommentera är viktigt, gör jag så! Uppskattar alla recensioner, även de som inte är lika positiva. Jag hoppas komma med ytterligare en roman inom inte allt för lång tid.. Tack än en gång!

    SvaraRadera