lördag 5 maj 2012

Allra hemskaste syster

Allra hemskaste syster av Lina Forss

"Allra hemskaste syster är ett klassiskt drama i samtidsmiljö inspirerat av Shakespeares Kung Lear. Handlingen kretsar kring maktkampen mellan fyra systrar om den döende pappans modeimperium.

Kurt Leander äger en världsomspännande klädjätte. Han är svårt sjuk och förbereder sin bortgång. Patriarken samlar sina fyra döttrar och meddelar att den som älskar honom mest ska bli rikast belönad. Så ställs syster mot syster i kampen om makten över modeimperiet. Men det finns ett nytt testamente ingen av dem känner till och kriget mellan systrarna får en oväntad vändning."

---------------------------------------------------
Jag fick Allra hemskaste syster att  läsa som följetong av Booked. Jag kan tänka mig att dom som gillar chick lit kanske tycker att boken är bra, den är lättläst och "lättuggad", men mig gav den i princip ingenting, om man nu inte räknar med en del irritation. Det som irriterade mig var t ex dialogerna, där jag kände att författaren använt ett språk som hon varken är  speciellt bekant med eller känner sig bekväm med - och då blir det  krystat. Personbeskrivningarna är väldigt tunna och jag blir inte ens intresserad av att veta mer om någon av huvudkaraktärerna.  

Allra hemskaste syster skulle nog för mig funka som en "mellanbok", dvs när man behöver nånting enkelt efter att ha läst något tungt och engagerande.För engagerad blev jag verkligen inte...och inte intresserad heller av Allra hemskaste syster. Om ett par veckor lär jag nog inte ens komma ihåg vad boken handlade om...1 kommentar: