fredag 11 maj 2012

Själakistan

Själakistan av Ann Rosman

"En sensommardag nära Carlstens fästning i Marstrand gör en besökande skolklass en hemsk upptäckt. Liket efter en kvinna i medeltida kläder och utan huvud påträffas vid den gamla Offerstenen. Strax därefter får fru Wilson sitt livs chock när hon får syn på ett kvinnohuvud i sin trädgård, högst upp på en ställning med rosor och luktärter.

Kvinnan vid Offerstenen visar sig ha tillhört en grupp medeltidslajvare. Att man har att göra med en mycket kyligt kalkylerande gärningsman står klart när den rättsmedicinska undersökningen slår fast att den huvudlösa kroppen inte här ihop med det påträffade huvudet.

Kriminalinspektör Karin Adler och kollegorna Folke och Robban befarar nu att det kan finnas fler offer, och snart får de via polisen i Trollhättan upplysningar om ännu ett makabert fynd. En kvinnokropp utan huvud, styckad. I närheten av en grupp lajvare. DNA-prover visar dessutom att de båda kvinnorna med all sannolikhet är systrar."

-----------------------------------------

Baksidestexten lät lovande så jag köpte boken. Sen nästan ångrade jag mig när jag hemkommen råkade läsa på framsidan "Ja, visst är hon lik Camilla Läckberg" - jag som i möjligaste mån undviker Läckberg!  Men nu, efter att ha läst min första bok av Ann Rosman, så tycker jag att det var bra att jag köpte den. Inte nog med att den har en bra och spännande intrig men det är också väldigt intressant att läsa om Marstrand och dess historia.Nu längtar jag nästan att så småningom få sätta igång med nästa Rosman, som jag har väntandes i bokhyllan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar