söndag 29 juni 2014

Det kommer aldrig mer vara du

Titel: Det kommer aldrig mer vara du
Författare: Anne-Lie Högberg
Format: pocket
Antal sidor: 262
Förlag: LITET förlag

"Agnes och Oscar åker till de goda vännerna Lisa och Tom med sina tre barn för att fira midsommar. Mitt i natten berättar Oscar att han älskar Lisa.
På mindre än två veckor har Agnes flyttat, bytt jobb och påbörjat ett nytt liv. Hon tvingas inse att väninnan inte bara fått Oscar utan även blivit styvmamma till hennes barn.

Och vad känner hon egentligen för Martin, Oscars kompis, som allt oftare finns till hands med starka armar och tröst? Som om inte livet är nog komplicerat träffar hon även Tobias på en resa till Kanarieöarna.
Agnes märker snart att det inte är lätt att gå vidare när det som inte fick hända just gjort det."

------------------------------------------

I och med att jag aldrig varit ens i närheten av den situation som Agnes hamnar i så trodde jag att det skulle bli svårt att engagera sig i och relatera till den här boken. Men Högberg har lyckats förmedla smärtan och sorgen efter ett svek så bra att även jag känner den. Och jag kan bara föreställa mig hur jag skulle reagera för någonting liknande. Trots att livet blir rätt så mörkt för Agnes under en period så känns det som att det finns hopp, det finns ljus i slutet på tunneln. Det finns säkert många som känner igen sig i det här och det sköna är att Högberg också lyckas förmedla att det ändå finns hopp. Det går att komma ur det mörka, gå vidare och börja om på nytt.

Det kommer aldrig mer vara du är lättläst, trovärdig och väldigt gripande

Mer om Anne-Lie Högberg kan du läsa här

Det kommer aldrig mer vara du finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus

1 kommentar: