torsdag 5 juni 2014

Dödskällan

Titel: Dödskällan
Författare: Reggie Nadelson
Format: pocket
Antal sidor: 335
Förlag: Norstedts förlag

"Artie Cohen är gräsänkling i New York när hans halvsyster, Genija, ringer och ber honom hjälpa henne att hålla ett öga på hennes fjortonårige son, Billy. Pojken är ute på permission från ungdomsanstalten där han avtjänar ett straff för mord.

Sanningen att säga så är Genija livrädd att återse sin son. Billy själv längtar efter att få träffa sin dyrkade morbror Artie, den coola kriminalaren som brukar ta med honom på fisketurer. Pojken verkar nu vara fri från det som fick honom att begå mordet för två år sedan: var det sjukdom eller ren ondska?

Men så fort Billy visar sig i sina gamla kvarter kommer det förflutna ikapp honom. En liten flicka hittas mördad och telefonhoten avlöser varandra, och när fler mordoffer hittas hoppas Artie alltmer desperat att systersonen inte är inblandad..."


-----------------------------------------


Artie Cohen är inte precis min typ av kriminaldetektiv, det är lite för mycket snack och lite för lite verkstad. Artie rör sig igen bland sina ryska släktingar och vänner i New York och det handlar faktiskt mer om ryssarna än själva brotten, vilket är jättetråkigt.

Det finns många trådar att börja nysta i och man tycker att det borde inte ha varit speciellt svårt att få lite spänning i boken, men det känns nästa som om författaren fått ihop en bra början men sen tröttnat och inte riktigt orkat gå vidare med sina ursprungliga idéer. Det finns många bra början men ingenting följs egentligen upp och det enda man får klarhet i på slutet är vad Billy har gjort och hur...

Så det här var verkligen ingenting för mig.


1 kommentar:

  1. Jag har bara läst en bok av Nadelson, Innan jorden rämnar, som jag tyckte ganska bra om, men det har ändå inte blivit fler. Men då tror jag att jag styr undan henne i fortsättningen då :) Många trådar och ospänning gillar jag inte.

    SvaraRadera