onsdag 10 september 2014

Ondskans spår

Titel: Ondskans spår
Författare: Mats Ahlstedt
Format: Inbunden
Antal sidor: 381
Förlag: HOI förlag

" För 12 år sedan försvann den då 18-åriga Matilda Frimansson spårlöst. Trots att polisen för länge sedan lagt ner fallet, vägrar hennes mamma Linn acceptera att dottern är död. Hon ber sin nyfunne vän, den pensionerade fängelseåprästen Johannes Brobeck, om hjälp att hitta Matilda.

Kriminalkommissarie Fatima Wallinder, nyligen tillbaka efter sin föräldraledighet, får kort därefter ett mejl som hotar hela hennes existens. En efterlyst krigsförbrytare, kusligt lik hennes egen sambo, befinner sig i Sverige.

Ett mystiskt telefonsamtal till Johannes förbryllar polisen. Finns det en koppling mellan krigsförbrytarens kriminella nätverk och den försvunna Matilda Frimansson? Har Matildas mamma verkligen berättat allt?

Johannes närmar sig sanningen utan att förstå vilka risker han utsätter sig för."


-------------------------------------------------


Ondskans spår är sista delen i trilogin om fängelseprästen Johannes Brobeck och den åttonde boken om Fatima Wallinder och Sören Högström.

Jag har bara läst en av Ahlstedts böcker, Trasdockorna, tidigare och tyckte ganska bra om den. Och samma gäller med Ondskans spår.

Prästen Johannes får mig direkt att tänka på Jan Mårtensons antikhandlare Homan, båda är på något sätt lika "mysiga".  En av de saker jag uppskattar med Ahlstedts böcker är att polisernas personliga liv inte tar över hela handlingen. Även om Fatima Wallinders personliga liv här ingår som en del av brottsintrigen så är det i ganska lagom proportion och tar inte över på något sätt.

Handlingen är lagom spännande för en mysdeckare men den här gången lite klurigare än i förra boken.

Jag gillar Ahlstedts böcker för att de är lättlästa och underhållande och precis lagom för mig att ha som "mellanlitteratur". Och nu är jag än mer besluten att också läsa de tidigare böckerna i serien.

Tack HOI förlag för rec.exet!

Ondskans spår finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar