torsdag 1 november 2018

Hett i hyllan #168Dags att plocka fram en hyllvärmare och visa upp den i Monikas Hett i hyllan. Monika säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

---------------------

Den här gången blir det ett loppisfyndDe små tingens gud av Arundhati Roy
Baksidestext
"Rahel återvänder till Ayemenem, den barndomens spelplats där allting började 1969 - och kanske också slutade. Ayemenem - en by i den sydindiska delstaten Kerala, bubblande av känslor, dofter, smaker, räster, färger. En sprickfärdig mango, hemvist också för De Små Tingens Gud.
I en bred, dramatisk och djupt berärande släktkrönika vävs här den indiska historien samman med släktgroll, jordisk lust, tvillingars oåtkomliga symbios, religions- och klassklyftor. Kastsystemet har byggt murar kring kärleken. Det finns stränga regler för vem som får älska vem. Och hur mycket. men det är inte alla som lyder."Den här boken hade jag hört en massa positivt om så när jag hittade den 2013 på en bakluckeloppis för en billig peng så köpte jag den och hade såklart tänkt mig att läsa den ganska snart. Istället blev den stående i bokhyllan tills nu troligtvis av samma orsak som det brukar vara, dvs tidsbrist. Jag hade faktiskt helt glömt bort att jag hade den här boken så nu får jag nog ställa den på en mer synlig plats i bokhyllan så kanske den blir läst inom en inte alltför avlägsen framtid.4 kommentarer:

  1. Åh, en författare jag känner igen :) Har inte läst något av henne.

    SvaraRadera
  2. Den har jag också i hyllan oläst. En trend?

    SvaraRadera
  3. En bok jag inte kände till sedan tidigare. Verkar intressant.

    SvaraRadera