fredag 17 januari 2020

Recension: Välkommen till Flanagans av Åsa Hellberg

Titel: Välkommen till Flanagans
Serie: Flanagans
Författare: Åsa Hellberg
Format: Inbunden
Antal sidor: 334
Förlag: Bokförlaget Forum
Recensionsexemplar

"1960-talets jetsetare, aristokrater och affärsmän flockas på lyxhotellet Flanagans - att inte få en inbjudan till Linda Lansings mytomspunna fester är en katastrof.
Men ingen vet vilket högt pris Linda har tvingats betala för framgångarna. Många gånger har hon varit nära att ge upp. Hon är ensam kvinna i männens värld, och trots att hon ägt och drivit hotellet i tio år är hon fortfarande inte accepterad.
Det beror på Lindas kusiner Laurence och Sebastian. Ända sedan hon lämnade Fjällbacka för att axla ansvaret för faderns livsverk har de varit hennes bittra fiender. Kusinerna anser att hon borde sälja hotellet till dem och återvända till Sverige, och de skyr inga medel för att få sin vilja igenom.
Nu kulminerar maktkampen. Och Linda inser att hon måste vinna, för att rädda sig själv - och hotellet."

------------------------------
Den här boken dök upp som en överraskning i brevlådan och det blev jag väldigt glad för, jag har nämligen inte läst något av den här författaren tidigare. När jag läst baksidestexten så lät boken också som någonting som skulle passa mig perfekt.

Välkommen till Flanagans är första delen i Åsa Hellbergs nya serie. 1960-tal och hotellmiljö gjorde att jag fastnade för boken redan innan jag började läsa. Det är nämligen ett märkligt sammanträffande att min mamma drev egen hotell- & restaurangverksamhet just på 60-talet, dvs hon yrkesarbetade under en tid då väldigt många kvinnor i den åldern var hemmafruar. Hennes hotell var inte ett lyxhotell utomlands men jag känner till och har hört om omgivningens reaktioner på att en kvinna med barn yrkesarbetade på den tiden istället för att antingen se till att gifta sig så fort som möjligt eller i alla fall vara hemmafru och serva familjen.
Inslaget av lyx, flärd får mig att tänka på serien Inside the Mandarin Hotel som visats på TV8 och Viafree och som på ett sätt visar upp ett hotell som för mig är som en Flanagans i verkligheten.

Välkommen till Flanagans är en lättläst bladvändare som i mina ögon har bara ett enda fel, den tar slut alldeles för fort och jag börjar redan nu längta efter nästa del i serien för det här är en serie som jag definitivt fastnar för och som jag gärna vill följa. Tycker du om feelgood med lyx, flärd och intriger så är det här definitivt en serie för dig! Jag är i alla fall helt beredd att ta in på det här hotellet och stanna där så länge som möjligt!Tack Åsa Hellberg/Bokförlaget Forum för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Åsa Hellbergs websida

Välkommen till Flanagans finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden

1 kommentar:

  1. Tack för tipset, det låter verkligen som nåt för mig!! :)

    SvaraRadera