söndag 30 augusti 2020

En smakebit på søndag - Kvinnorna på Flanagans

Det har varit en bra helg hittills och jag har fått mycket gjort. På lördagen kunde jag ägna mig helt åt läsningen och det är nånting jag längtat efter. Utöver det så rensade jag på köksbordet där en massa papper samlats på hög under de senaste veckorna eftersom jag helt enkelt inte orkat arkivera något eller på annat sätt ta hand om dokumenten. Så nu är jättehögen bortsorterad och det får plats med annat på köksbordet. Söndag har jag tänkt mig ägna mig helt åt böcker/läsning och recensioner. Det börjar verkligen bli dags att försöka komma ikapp med allt och en sån här helg när jag inte ha några måsten inplanerat är ju perfekt att hålla på med sånt som blivit eftersatt de senaste veckorna. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som idag anordnas av Flukten fra virkeligheten.

-------------------

Min smakbit kommer från sidan 12 i Kvinnorna på Flanagans av Åsa Hellberg  (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"Vilken annan mamma som helst hade reagerat när hennes dotter kom hem hög som ett hus, men inte Frankies mamma inte. Hon suckade bara, rättade till en axelvadd som var på väg att glida iväg och mötte aldrig sin dotters blick länge nog för att se de stora pupillerna och spattiga rörelserna som kom med kokainet. Och pappa var så upptagen med att stirra på mamma att han inte såg något han heller. Alltså var det rätt riskfritt att knarka i familjen Nolan. Det var ändå ingen som brydde sig.
Frankie bankade på Carols dörr. Höga, glada röster innanför avslöjade att festen redan var i full gång. Tom kom emot henne och hånglade upp henne innan hon ens fått av sig pälsen, och utan att hon nästan visste hur det gick till hade hon fått i sig en lina och anslutit sig till resten av partygänget. Det här var en så bra avslutning på året."

11 kommentarer:

 1. det var en underlig familj. känner igen författarnamnet men jag har inget läst av henne. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 2. Jag har varit nyfiken på den här serien länge nu, men just den smakbiten fick mig lite tveksam.

  SvaraRadera
 3. jag hade tänkt läsa mer men en liten sexåring ville sova här, tack för smakbiten, ha en bra dag.

  SvaraRadera
 4. Den här boken tyckte jag mycket om! Jag har också ägnat helgen åt att få undan saker.

  SvaraRadera
 5. Läste den tidigare i sommar och tyckte om. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 6. Helt ukjent bok/ serie for meg men jeg ble litt nysgjerrig så tusen takk for tips. Høres fint ut å få ryddet litt i papirer og ting og tang, det gjorde jeg forrige helg når jeg begynte å lage til bibliotek i et ledig rom. Ha en fin søndag :-)

  SvaraRadera
 7. Fixat en del saker som behövts men också läst och kopplat av under helgen. Behövs både och när en jobbar heltid. Känner till författaren men har inte läst något. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Alla, precis alla verkar läsa denna. Dock inte jag, känner att den inte alls passar mig utan mera liknar en tv-såpa. Tack för smakbit, trevlig söndag

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten! Vill läsa den serien!

  SvaraRadera
 10. Den här serien ska jag läsa nån gång!

  SvaraRadera