måndag 30 juli 2012

Borderline

Borderline av Caroline Kraus

"Efter moderns tragiska död i cancer beger sig den ensamma och sörjande Caroline till San Francisco för att börja ett nytt liv. Där möter hon Jane, en karismatisk kvinna som tycks charma alla runt omkring sig.
Deras vänskap är omedelbar och stark. Caroline vill göra allt för denna nya fantastiska vän som fyller ut tomrummet efter modern och får henne att känna sig glad igen.
Men snart utvecklas deras relation till en härva av halvsanningar och hot. Jane har en förmåga att påverka och manipulera omgivningen så att alla hennes infall, krav och nycker tycks helt logiska, och mycket snart bor hon och Caroline i en alldeles för dyr våning där de äter lyxig mat och shoppar för enorma summor - pengar de egentligen inte har. Natt efter natt hör Caroline hur Jane är tillsammans med någon annan i sovrummet - att Caroline blir sårad bekommer inte Jane."

------------------------------------------------------------------

En inte så lite otäck historia om hur man, i ett svagt ögonblick, kan bli utnyttjad och manipulerad av andra. Det värsta är väl att man automatiskt går igenom sin bekanskapskrets i huvudet och letar efter samma slags beteende och symptom som beskrivs i boken. Jag pustar ut när jag inser att jag inte har några bekanta som verkar ha samma slags beteende... Borderline är faktiskt nästan otäckare än många deckare och thrillers - kanske för att det är en sann historia..

Borderline finns att köpa hos t ex Bokus
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar