onsdag 25 juli 2012

Mysteriet på Père Lachaise

Mysteriet på Père Lachaise av Claude Izner

"En regntung vårkväll 1890 besöker den sörjande änkan Odette de Valois sin mans gravkapell på Père Lachaise-kyrkogården. Hon har sällskap av sitt vidskepliga hembiträde Denise som blir utom sig av förtvivlan när Odette försvinner spårlöst i kyrkogårdens halvmörker. Hon ser ingen annan utväg än att söka hjälp hos sin matmors före detta älskare, bokhandlaren Victor Legris.
När den hängivne hobbydetektiven Legris undersöker det mystiska försvinnandet blir han strax uppslukad av ett nytt mordmysterium. Jakten på gåtans lösning leder den romantiske Legris in i en rökelsedoftande värld av skimrande spåkulor och tunga teaterridåer, och ju närmare han kommer mördaren, desto större blir hotet mot honom själv och mot dem han håller kär."

----------------------------------------------------------------------

Själva idén bakom böckerna om bokhandlare Victor Legris attraherade mig till den grad att jag köpte några. Den första, Mordet i Eifeltornet, var ingenting som direkt föll mig i smaken så ja hoppades nu på den andra. Men tyvärr, det blev platt fall här också. Victor Legris fladdrar runt Paris utan att egentligen uträtta något och det är någon annan, den här gången är det bokhandelsbiträdet som faktiskt lyckas samla in ledtrådarna. Men i slutet är det ändå Victor Legris som tar åt sig äran.
I slutet av boken finns återigen ett efterord med den historiska bakgrunden och det är intressant att läsa. Man borde nog läsa Efterordet först så att man har den historiska bakgrunden klart för sig innan man ger sig i kast med själva mordmysteriet.


Köp boken hos antingen Bokus alt hos Adlibris 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar