måndag 2 juli 2012

Delad glädje är dubbel glädje

Under dom senaste två veckorna har jag lyckats bli av med lite lästa böcker. Det finns böcker som jag gillar så mycket att jag vill ha dem kvar, men dom flesta av böckerna jag läst sätts omedelbart i cirkulation. Att ha kvar alla böckerna har vi inte plats för och att kasta böcker klarar jag inte av, så jag var tvungen att komma på något smidigt sätt att bli av med böckerna utan att behöva kasta dem. Så det jag gör är att  dom jag inte vill behålla sätts i cirkulation enl följande

Framför en av bokhyllorna har jag en kasse där jag lägger sånt som ska till mamma (sånt som jag vet att hon tycker om och sånt som jag tycker ätr bra plus såna böcker som hon vill prova på).  När hon sen är klar med dom böckerna så tar hon tillbaks dem och dom läggs i plocklådan. Plocklådan är en kartong varifrån t ex besökare fritt får plocka med sig om dom vill ha något.

För drygt en vecka sen hade jag en hel kasse med böcker åt mamma och så två kartonger med "plockböcker", nu är det en bok i "mammakassen" och ett tiotal i kartongen kvar. Hur gick detta till då? 
Jo, först var mamma på besök och tog med sig böckerna ur mammakassen. Sen plockade en besökare med sig en halv kasse böcker ur plocklådan. I helgen var vi till Storfors och då hade jag med mig en kartong med böcker åt en kompis som bor i Svartå (hon behåller dom hon vill läsa och sätter resten i cirkulation bland sina vänner och släktingar). Och så fick vi idag besök av en av valpköparna och han plockade med sig ett par böcker också. Så nu är det bara att börja fylla kassen och lådan igen.
Så det är många som får glädje av böckerna och det känns faktiskt riktigt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar