fredag 4 oktober 2013

Bokbloggsjerka 4-7 oktober

Bokbloggsjerka 4-7 oktober

I veckans jerka vill Annika att vi:

Berätta om en ”bokmiljö” som du har besökt alternativt gärna skulle vilja besöka. Naturligtvis är det även okej att ta upp fiktiva miljöer om du vill det!

Eftersom jag just nu läser en av Åsa Larssons  böcker om Rebecca Martinsson så är det såklart Norrland jag tänker på i första hand nätr det gäller miljöer som jag har besökt. Och där är det både naturen och människorna som får mig att känna mig hemma. Och jag hittills har jag gjort minst ett besök norrut varje år, det är ett måste.
När det gäller miljöer som jag skulle vilja besöka så är det massor: Till att börja med Kina - har läst massor om Kina (t ex Vilda svanar,  och tycker det är ett fascinerande land och en intressant kultur. Ryssland - både för att farmor kom därifrån och för att jag läst en hel del om landet. Albanien - det vore spännande att besöka ett land som så länge varit stängt för västerländska influenser. Och jag läste ju nyligen lite om Albanien i I flyktens skugga.
Det här med miljöer som jag skulle vilja besöka skulle kunna bli hur långt som helst för egentligen skulle jag nog vilja besöka alla ställen jag läser om.


16 kommentarer:

 1. Det känns lite som att jag borde resa runt lite i Sverige och titta på allt vackert. Konstigt nog så blir man ju lite hemmablind.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog ganska lätt att bli hemmablind.

   Radera
 2. Ja men så är det! man vill ju besöka de flesta ställen man läser om. Helt klart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk om man bara hade råd och tid.

   Radera
 3. Jag tänkte också på Norrland efter att ha läst Åsa Larssons böcker.
  Kina skulle jag gärna vilja besöka, verkar som ett spännande land att besöka.

  SvaraRadera
 4. Jag hade inga hög tankar om Kiruna när jag växte upp där, men nu när jag bara besöker det då och då kan jag se det fina i det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog när man kommer bort från den invanda miljön som man börjar kunna uppskatta den.

   Radera
 5. Du är alltid välkommen upp till Norrland! Kina skulle jag också vilja besöka. Har du någon släkt kvar i Ryssland som du har kontakt med?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar, tackar! Vet ej om det finns någon släkt kvar där - farmor o hennes familj flydde därifrån under kriget så om det finns släkt kvar så är det nog inte precis nära släktingar.

   Radera
 6. Jag skulle gärna åka till Norrland. Som Skåning är det ju en bit upp, men det är väl ingen ursäkt för att aldrig ha varit längre norrut än Dalarna... En dag ska jag norrut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag rekommenderar absolut ett besök...

   Radera
 7. Norrland är än så länge en outforskad del för mig.

  SvaraRadera
 8. För mig ar det massor av orter där de deckare jag läser utspelar sig som jag skulle vilja besöka! Fast eftersiom jag är uppvuxen och boende i Norrland och har varit till Kiruna och Norrbotten redan, så får det bli resmål söderut för min del!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så länge man fortfarande bor där uppe så är det säkert söder som drar mer.

   Radera