torsdag 18 september 2014

Karons färja

Titel: Karons färja
Författare: Jan Mårtenson
Format: kartonnage
Antal sidor: 359
Förlag: Wahlström & Widstrand

"Mord, självmord och röda diamanter spelar med i ett drama som når sin kulmen på San Salvador, den tropiskt gröna ön där Columbus landsteg i Nya världen. Och färden går via Heidenstams Övralid, Gamla stans gränder och New Yorks auktionsvärld. Men ute på svarta vatten väntar Karon med sin färja, han som för de avlidnas själar till dödsriket.
Johan Kristian Homan misstänks för mord, hotas av den ryska maffians torpeder och konfronterar en hänsynslös mördare. Men Cléo de Merode, hans vackra siamesväninna, bidrar (som vanligt) till mörka gåtors lösning."


------------------------------------


Karons färja är min första bok i Pocketlovers tre-på-tre-utmaning.

Jag är en Homan-fan! Homandeckare är nånting väldigt speciellt för mig - inte nog med att det finns en klurigt uttänkt deckargåta, men jag får också lära mig en hel massa om konst, antikviteter, arkitektur och historia. Kan det bli bättre? Visst handlar det oftast om mord på något sätt, men det är mycket sällan morden är alltför brutala eller blodiga, snarare är t o m de utförda med finess. Och, precis som med Karons färja, kan man gissa sig till en hel massa på vägen mot upplösningen, men det gör ingenting för det är vägen dit som är det speciella och läsvärda.

Karons färja är en ganska typisk, mysig Homandeckare och antikhandlare Homan också beger sig också utomlands den här gången, vilket han ibland måste när han löser mordmysterier.

En annan lite speciell sak med Homandeckare är att det oftast finns ett recept på en maträtt längst bak i boken. Receptet är då på något som Homan lagat i boken. I Karons färja är det Kaviarröra à la Ingrid och den är jag nu ganska sugen på att laga för den låter som något väldigt gott.

Gillar man mysdeckare med det lilla extra så är en Homandeckare ett säkert kort!

Den som är intresserad av att veta mer om antikhandlare Homan och om författaren Jan Mårtenson och hans böcker kan kika in hos Homansällskapet


Karons färja finns att köpa hos t ex

Adlibris (e-bok)
Bokus (e-bok)
CDON (e-bok)
Bokbörsen (Inbunden, pocket osv)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar