tisdag 2 september 2014

Skuggpojken

Titel: Skuggpojken
Författare: Carl-Johan Vallgren (skriver som Lucifer)
Format: pocket
Antal sidor: 376
Förlag: Bonnier Pocket

"Sommaren 1970 försvinner en liten pojke från Kristinebergs tunnelbanestation i Stockholm. En främmande kvinna tar honom vid handen och går därifrån, och han är borta. Många år senare försvinner också pojkens bror, Joel Klingberg. Hans fru vänder sig till Danny Katz, makens gamla vän från försvarets tolkskola, ett språkgeni med solig bakgrund, och ber honom om hjälp. Katz går motvilligt med på att börja leta, och upptäcker snart att det finns fler hemligheter i den mäktiga familjen Klingberg. Hans sökande blir också en kamp för överlevnad."


--------------------------------------Car-Johan Vallgren har länge varit en av mina favoriter bland svenska författare så det var en självklarhet att jag skulle läsa Skuggpojken också. Vallgren har skrivit Skuggpojken under pseudonymen Lucifer och Skuggpojken är den första i en planerad serie noir-thrillers om Danny Katz.

Det här med noir-thrillers har ju nästan blivit en trend numera, fler och fler författare hakar på. Men inte mig emot, jag gillar böcker där skiljelinjen mellan de goda och de onda inte direkt är knivskarp utan det handlar mer om olika grader av samma helvete.

Skuggpojken är lättläst och spännande även om jag tycker att handlingen emellanåt är lite rörig och att Vallgren blandat in lite väl många ingredienser.
Danny Katz är en lite annorlunda "hjälte" men han är samtidigt också en person som man kan känna sympati för trots att han inte direkt är Guds bästa barn.

Jag kommer definitivt att fortsätta läsa serien och hoppas att nästa del kommer snart. Ändå tycker jag att Skuggpojken är den svagaste hittills av Vallgrens böcker.

Skuggpojken finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON1 kommentar: