onsdag 23 maj 2018

Kulturkollos veckoutmaning: debuter och debutanter


Dags för Kulturkollos veckoutmaning som har debut och debutanter som tema den här veckan. Utmaningen lyder

Veckans utmaning är helt enkelt att nämna en eller flera debuter som har satt sina spår hos dig – oavsett om vi snackar mästerlig eller kalkon. Vilka har berört dig? Det behöver inte bara handla om debutromaner – tänk lyrik, musik, film, tv eller konst.

------------
Jag älskar att läsa debutromaner! Visst, ibland åker man på en nit, men emellanåt dyker det upp riktiga pärlor som man inte glömmer i första taget. Men eftersom jag läser så mycket debuter så är det också svårt att välja ut bara någon/några. Det finns såklart kalkoner men det är sällan jag kommer ihåg dem speciellt länge. Jag har valt en debut från förra året och en från i år. Titeln är länkad till recensionen och där finns mer info om boken.



1793 av Niklas Natt och Dag
Valdes till Årets bästa debut 2017 av Svenska Deckarakademin och den är nominerad till Årets bästa bok av Bonniers Bokklubbar i år.
En helt otrolig debut som tog andan ur en.









Hjärtat fullt utav dig av Aliya Dahlgren
En underbar debut som blev månadens bästa bok Mars för mig. Jag brukar inte läsa om böcker, men den här kommer jag definitivt att läsa om förr eller senare













2 kommentarer:

  1. visst är det intressant, jag har läst flera bra debutromaner, tyckte om Skäl är Emma Holm och Sorgens princip av Pernilla Wåhlin Norén, Aliya Dahlgren är jag lite nyfiken på

    SvaraRadera
  2. 1793 har jag tänkt ta tag i- osäkert när ...

    SvaraRadera